Default
Тенденції в Смаках

Якіторі із креветками, місо і перцем шішіто

Кулінарні хитрощі:

Біле місо — це соєва паста, виготовлена внаслідок бродіння з рисом і сіллю. Як один з основних продуктів японської кухні, місо надає багатого смаку до широкого спектру рецептів. Його можна знайти в деяких супермаркетах або на азійських ринках.

Перець шішіто – це азійський сорт солодкого перцю розміром із палець, із тонкою стінкою і без гостроти. Шукайте його у продуктових рядах на азійських ринках.

Замочіть бамбукові шпажки у воді щонайменше на 30 хвилин. Це не дає їм згоріти на грилі.

  • 20Хв

    Час підготовки

  • 35Хв

    час приготування

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

4

Порцій

Глазур із місо й саке

  • 125 мл води
  • 75 мл рисового оцту
  • 50 r коричневого цукру
  • 50 мл міріну
  • 50 мл саке
  • 3 ст.л білого місо
  • 1 ч.л цибулевої солі
  • ½ ч.л Імбир мелений для випічки

Якіторі з перцем шішіто і креветками

  • 450 r дуже великих креветок, повністю очищених
  • 25 невеликих перчин шішіто
  • 15 см бамбукові шпажки

Приготування

  • Для приготування глазурі у невеликій каструлі змішайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого і кип'ятіть, час від часу помішуючи, протягом 25-30 хвилин або доки глазур не зменшиться в об’ємі приблизно вдвічі, потім відкладіть і дайте охолонути.

  • Для приготування якіторі із креветками, попередньо розігрійте гриль до середньо-високої температури. Нанизайте креветки та перець шішіто на бамбукові шпажки. Готуйте на грилі, рівномірно змащуючи глазур’ю, по 2-3 хвилини з кожного боку або доки креветки не набудуть рожевого кольору, а перець не вкриється пухирцями. Безпосередньо перед подаванням на стіл змастіть готові шпажки рештою глазурі.