Default
Тенденції в Смаках

Індичі тефтельки і якіторі із зеленню цибулі

  • 30Хв

    Час підготовки

  • 35Хв

    час приготування

  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

15

(2 шашлички із тефтелями)

Порцій

Глазур із червоного місо

  • ¼ склянки (60 мл) міріну
  • ¼ склянки (60 мл) саке
  • ¼ склянки (60 мл) ананасового соку
  • 3 (45 мл) червоного місо
  • 3 (45 мл) спресованого світло-коричневого цукру
  • 2 (10 мл) Імбир мелений для випічки
  • 1 (5 мл) часникового порошку

Індичі тефтельки і якіторі із зеленню цибулі

  • ½ склянки (125 мл) панірувальних сухарів
  • 3 ст.л (45 мл) тонко нарізаної зелені цибулі, тільки зелена частина
  • ½ ч.л (2 мл) меленого білого перцю Kamis
  • ½ кілограм (500 r) меленої індичатини
  • ¼ склянки (60 мл) шматочків зелені цибулі, зелена й біла частини (шматки по 2,5 см)
  • 15 см бамбукові шпажки
  • Підсмажений кунжут (за бажанням)

Приготування

  • Для приготування глазурі у великій мисці змішайте всі інгредієнти. У мисці залиште 1/3 склянки (75 мл). Вилийте суміш, що залишилася, й ½ склянки (125 мл) води у невелику каструлю. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Готуйте, час від часу помішуючи, 20 хвилин або доки глазур не зменшиться в об’ємі приблизно на ½ склянки (125 мл).

  • Для приготування тефтельок якіторі, попередньо розігрійте гриль до середньо-високої температури. Додайте панірувальні сухарі, порізану зелень цибулі і білий перець до глазурі, що залишилась у мисці; ретельно перемішайте. Додайте мелене індиче м’ясо; перемішуйте до утворення однорідної маси. Сформуйте 30 (2,5 см) тефтельок. На кожну бамбукову шпажку нанизайте 2 шматочки зелені цибулі з 1 тефтелькою.

  • Злегка збризніть гриль антипригарним кулінарним спреєм. Готуйте шашлички на грилі, рівномірно змащуючи глазур’ю і часто обертаючи для рівномірного підрум’янення. Готуйте 10-15 хвилин або до готовності тефтельок. За бажання прикрасьте кунжутом.