Default
Тенденції в Смаках

Смажені овочеві коржі з соусом Суя

Наанський хліб служить основою для коржа з різнокольоровими овочами та манго в цьому західноафриканському варіанті традиційного овочевого коржа. Соус cуя поєднує це все разом зі своїм горіховим, пряним ароматом, його можна викласти на хліб або капнути зверху.

Інформація про поживну цінність на порцію: 201 калорій, жирів всього 9 г, насичених жирів 3 г, холестерину 2 мг, натрію 336 мг, вуглеводів 26 г, волокна 3 г, білки 4 г, загальний вміст цукрів 8 г

  • 15Хв

    Час підготовки

  • 40Хв

    час приготування

  • 8

    Інгредієнти

Інгредієнти

8

Порцій

  • 1 середній баклажан, нарізаний кубиками (приблизно 3 склянки)
  • 1 середнії червоний болгарський перець, нарізаний кубиками
  • 1 середня цибуля, розрізана на шматки
  • 1 склянка томатів чері, розрізаних навпіл
  • 1 стигле манго, очищене від шкірки і насіння, нарізане кубиками
  • 2 ст.л олії
  • 1 упаковка (250 г) підсмажених коржів наан
  • 8 ст.л Західноафриканський соус суя, окремо

Приготування

  • Розігрійте духовку до 230 ° С. Покладіть овочі та олію у велику миску; струсіть. Овочі розкладіть в один шар на вистеленій фользі у формі для запікання 40х25х2,5 см, збризнутій кулінарним спреєм.

  • Обсмажуйте 40 хвилин або доки овочі не стануть м'якими, помішуючи після половини варіння. Відкладіть.

  • Щоб зібрати плоскі хлібці, розкладіть по 2 столові ложки соусу суя над кожним коржиком наан. Рівномірно розподіліть і розташуйте смажені овочі на кожному коржі. Полийте соусом суя, що залишився.

  • Кулінарні поради: Суміш спецій суя - це основна приправа в Західній Африці, особливо в нігерійській кухні. Приправа суя зазвичай складається з імбиру, гострого порошку чилі та меленого обсмаженого арахісу, вона додає стравам поживність та середній рівень гостроти. Горіхова, ароматна суміш зазвичай використовується для заправки яловичих та курячих шашликів, але також чудово підходить для баранини та риби. Вона може бути використана в маринадах, соусах та підливах. Замініть будь-який з ваших улюблених овочів, таких як брокколі, кабачки, морква, або солодка картопля. Зробіть суя «Песто» з петрушки, кінзи, суміші спецій суї, оливкової олії та шматочком сиру пармезан, та використовуйте в якості соусу на хлібі наан.