Бабка по  старо польськи з куркумою
Кухні світу

Бабка по старо-польськи з куркумою

  • 2год

    час приготування

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 500 r борошна
  • щіпка Морська сіль
  • 1 ч.л Приправа до випічки та десертів
  • 1/2 ч.л Куркума
  • 1 кубик вершкового масла
  • 60 r дріжджів
  • 50 r рому
  • 1/2 склянка молока
  • 12 яєчних жовтків
  • 60 r смажених апельсинових кірок
  • 1/2 склянка цукру
  • 60 r родзинок

Приготування

  • Куркуму залити ромом і дати постояти близько 1 години.

  • Змішати дріжджі з 1 столовою ложкою цукру, залити теплим молоком, додати 100 г борошна і перемішати.

  • Накрити кришкою і залишити підніматися.

  • Коли тісто збільшиться в два рази, додати яєчні жовтки, збиті з цукром та решту борошна, приправу до випічки та десертів, щіпку морської солі.

  • Замісити тісто. Потім додати розтоплене вершкове масло і родзинки, апельсинову цедру, куркуму і замісити .

  • Форму змастити вершковим маслом і посипати борошном, викласти тісто на 1 / 3 висоти і відкласти в тепле місце піднятися.

  • Коли тісто заповнить ¾ висоти форми, випікати 50-60 хвилин при температурі 180 ° C. Смачного!