Качка по скандинавськи
Основний інгредієнт

Качка по-скандинавськи

  • 7

    Інгредієнти

Інгредієнти

Приготування

  • Попередньо нагріти духовку до 200 ° C. Проколоти шкіру качки виделкою. Розріжте одне яблуко на четвертинки і додайте 2 столові ложки шавлії. Помістити яблуко в порожнину качки. Поставити качку в духовку у великій формі для запікання на решітці і посипати зверху морською сіллю. Готуйте, не накриваючи 45 хвилин.

  • Водночас, очистити і нарізати картоплю на шматки. Варити 10 хвилин. Злийте воду. Зніміть качку з духовки, вийміть решітку і злийте частину жиру геть. Поставте знов качку у духовку, але без решітки, і розкидайте навколо картоплю. Готуйте протягом 40 хвилин.

  • Тим часом, змішайте мед, гірчицю і шавлію, що залишилась. Розріжте решту яблук навпіл і додайте в суміш. Готуйте в окремому сотейнику протягом 25 хвилин. Після того, як качка приготувалась, дайте їй постояти протягом декількох хвилин перед подачею. Подавати з великою кількістю соусу з шавлії та яблук, приготованою на пару морквою, цукровим горохом.