Default
Тенденції в Смаках

Крильця на грилі з соусом Суя

Приправте курячі крильця витонченим смаком соусу Суя - сумішшю приправ, яка вже стала популярною у західноафриканській вуличній їжі. Зазвичай зроблений з імбиру, гострого чилі та меленого смаженого арахісу, він додає пікантності курячим крильцям у поєднанні з лимоном та олією в цьому смачному маринаді. Смажені на грилі до хрусткої скоринки і глазуровані сумішшю з меду і приправи суя, ці крильця - гостра, з присмаком диму, арахісова досконалість.

Інформація про поживну цінність на порцію: 355 калорій, жирів всього 27 г, насичених жирів 6 г, холестерину 99 мг, натрію 337 мг, вуглеводів 9 г, волокна 1 г, білки 19 г, загальний вміст цукрів 6 г

  • 10Хв

    Час підготовки

  • 20Хв

    час приготування

  • 5

    Інгредієнти

Інгредієнти

6

Порцій

  • 1 кілограм курячих крил
  • 8 ст.л Західноафриканська суміш спецій суя, окремо
  • 1/4 склянки лимонного соку
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 2 ст.л меду

Приготування

  • Помістіть курячі крильця у великий герметичний пластиковий пакет. Змішайте в маленькій мисці 2 столові ложки суміші спецій суї, лимонного соку та оливкової олії. Додайте в мішок з крильцями маринад суя; герметично закрийте. Втирайте маринад в крила 5 хвилин, часто перевертаючи мішечок. Поставте в холодильник на 30 хвилин. Видаліть крильця з маринаду. Приберіть залишки маринаду.

  • Готуйте на грилі крильця на середньому сильному вогні 15-20 хвилин або до готовності, часто перевертаючи.

  • Тим часом змішайте мед і 5 столових ложок суміші спецій суя у великій мисці. Гарячі приготовані крильця перекладіть в миску. Приправте крильця 1 столовою ложкою суміші спецій суя перед подачею.

  • Кулінарні поради: Суміш спецій суя - це основна приправа в західній Африці, особливо в нігерійській кухні. Приправа суя зазвичай складається з імбиру, гострого порошку чилі та меленого обсмаженого арахісу, вона додає стравам поживність та середній рівень гостроти. Горіхова, ароматна суміш зазвичай використовується для заправки яловичих та курячих шашликів, але також чудово підходить для баранини та риби. Вона може бути використана в маринадах, соусах та підливах. Готуйте на грилі смужки червоного перцю, доки не обвугляться, і перемішайте з крильцями, щоб додати трохи кольору і хрусткості.