Default
Тенденції в Смаках

Соус ХО по-італійськи

Насичений солодкий, солоний з копченим присмаком, соус XO містить насичений смак умамі. В цьому італійському варіанті гонконгського соусу використовуються середземноморські інгредієнти, такі як паста з анчоуса, часникова паста та прошуто, що надає пікантності усьому, від макаронних виробів до м'ясних страв.

Кількість порцій: 8 (по 2 ст.л.)  або 1 склянка 

Інформація про поживну цінність на порцію: 185калорій, жирів всього 17 г, насичених жирів 3 г, холестерину 12 мг, натрію 359 мг, вуглеводів 4 г, волокна 1 г, білки 4 г, загальний вміст цукрів 2 г

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1/2 склянки рослинної олії
  • 90 r шинки прошутто, тонко нарізаної на 1см смужки
  • 1/2 склянки цибуля тонко нарізана, приблизно на 1см смужки
  • 2 ст.л Часник гранульований
  • 1 ст.л пасти з анчоуса
  • 1 ст.л томатної паста
  • 2 ст.л тонко нарізані сушені помідори
  • 1 ст.л бальзамічного оцту
  • 1 ч.л Орегано
  • 1/2 ч.л Перець чилі
  • 1/2 ч.л Розмарин

Приготування

  • Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте прошуто; готуйте близько 2 хвилин, тільки до хрусткої форми. Вийміть прошутто з олії за допомогою щілинної ложки. Просушіть на тарілці, паперовим рушником.

  • Зменшіть вогонь до низького і додайте цибулю в сковороду. Смажте 2 хвилини, поки цибуля не почне розм’якшуватися. Додайте часник, пасту з анчоуса і томатну пасту; варіть і перемішуйте 1 хвилину. Вмішайте сушені помідори, бальзамічний оцет, орегано, перець чилі і розмарин. Готуйте 30 секунд.

  • Поверніть приготоване прошутто у сковорідку; готуйте на 1 хвилину довше. Вийміть суміш. Перед використанням дайте охолонути до кімнатної температури. Зберігайте залишки в герметичній тарі в холодильнику.

  • Кулінарні поради: Спробуйте соус XO по-італійськи в рецепті Свинина з брокколіні Стір-Фрай. Соус XO - знакова приправа, вперше створена у Гонконзі. Цю розкішну суміш зазвичай роблять із сушених креветок та гребінців, з китайської сухої сушеної шинки, часнику та різних перців чилі. Інгредієнти, поєднані в олії, створюють інтенсивний солодкий, солоний, насичений аромат умамі.