Default
Тенденції в Смаках

Локшина з тофу і вегетаріанським соусом XO

Приправте свою локшину вегетаріанською версією традиційного соусу XO щоб справити враження. За походженням з Гонконгу, популярна приправа надає насичений солодкий, солоний, багатий смак умамі ситній страві з ніжної локшини, тофу, бок-чой та моркви. Гарнір з вашими улюбленими домашніми начинками і краплі додаткового соусу XO, звичайно! 

Інформація про поживну цінність на порцію: 286 калорій, жирів всього 10 г, насичених жирів 1 г, холестерину 0 мг, натрію 870мг, вуглеводів 35 г, волокна 2 г, білки 14 г, загальний вміст цукрів 2 г

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 упаковка (420 г) сушеної локшини «соба»
  • 3 ст.л рисового оцту
  • 3 ст.л соєвого соусу
  • 1 ст.л підсмаженого насіння кунжуту
  • 2 ст.л олії, окремо
  • 1 упаковка (420 г) твердого тофу, нарізаного шматочками
  • 6 головок бебі бок-чой, розрізаних навпіл уздовж
  • 1 невеликий червоний болгарський перець, тонко нарізаний
  • 2 ст.л Вегетаріанський соус ХО та ще трохи для подачі
  • 1 склянка моркви, нарізаної соломкою
  • 1/3 склянки тонко нарізаної зеленої цибулі

Приготування

  • Готуйте локшину, як вказано на упаковці. Промийте під холодною водою. Злийте добре. Змішайте оцет, соєвий соус і насіння кунжуту у великій мисці. Додайте локшину; обережно струсіть, щоб добре перемішалась. Відкладіть

  • Тим часом нагрійте 1 столову ложку олії у великій сковороді на середньому сильному вогні. Додайте тофу; варіть доки трохи не підрум’яниться з усіх боків; час від часу помішуючи. Вийміть з каструлі. Відкладіть

  • Додайте олію, що залишилась в ту ж сковорідку. Додайте бок-чой і болгарський перець; перемішайте і обсмажуйте 3 хвилини або до в'янення. Зніміть з вогню. Вмішайте в соус XO.

  • Розділіть локшину по окремим тарілкам для подачі. Посипте сумішшю бок-чой, тофу, морквою і зеленою цибулею. Подавайте з додатковим соусом XO.

  • Кулінарні поради: Спробуйте локшину соба з іншими начинками, такими як паростки квасолі, помідори нарізані кубиками, нарізана редька, едамам і нарізаний перець чилі. Соус XO - знакова приправа, вперше створена у Гонконзі. Цю розкішну суміш зазвичай роблять із сушених креветок та гребінців, з китайської сухої сушеної шинки, часнику та різних перців чилі. Інгредієнти, поєднані в олії, створюють інтенсивний солодкий, солоний, насичений аромат умамі.