Default
Тенденції в Смаках

ВЕГАНСЬКИЙ ДЕСЕРТ «ТРИ МОЛОКА»

  • 20Хв

    Час підготовки

  • 35Хв

    час приготування

  • 226

    Калорії

  • 17

    Інгредієнти

Інгредієнти

12

Порцій

  • 2 склянки борошна
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 1/2 ч.л харчової соди
  • 1 ч.л розпушувача тіста
  • 1/2 ч.л солі
  • 6 ст.л кокосового молока
  • 1/4 склянки рослинної олії
  • 1 ст.л плюс 2 ст.л ванільного екстракту, окремо
  • 1/4 склянки несолодкого яблучного пюре
  • 1 склянка аквафаби (консервованої рідини з квасолі)
  • 1 ч.л крем тартар
  • 1 склянка несолодкого мигдального молока
  • 1 склянка несолодкого молока кеш'ю
  • 2/3 склянки згущеного кокосового молоко (див. рецепт нижче)
  • 2 ст.л кондитерського цукру
  • 1/2 ч.л Кориця мелена
  • 1/4 ч.л харчової соди

Приготування

  • Для приготування пирога розігрійте духовку до 180 ° С. Застеліть 20 см форму для випічки пергаментним папером. Просійте борошно, цукор, харчову соду, розпушувач і сіль у велику миску або на великий аркуш пергаментного паперу. Відкладіть.

  • В окремій великій мисці змішайте кокосове молоко, рослинну олію, 1 столову ложку ванілі та яблучне пюре віночиком до повного змішування. Відкладіть.

  • Помістіть аквафабу і крем тартар у миску. Збивайте міксером на високій швидкості близько 10 хвилин. Обережно вмішайте збиту аквафабу в суміш кокосового молока. Поступово додати суху суміш інгредієнтів в тісто, обережно перемішуючи після кожного додавання. Налийте тісто в готову каструлю.

  • Випікайте від 30 до 35 хвилин або до тих пір, поки зубочистка не буде виходити чистою. Охолодіть каструлі на решітці 10 хвилин. Вийміть періг з каструлі і розмістіть на великому, неглибокому блюді. Проколіть теплий періг веделкою з інтервалом в 2,5 см.

  • Між тим, змішайте мигдальне та молоко кеш'ю, згущене кокосове молоко, кондитерський цукор, корицю, харчову соду та 2 чайні ложки ванілі, що звлишились у великій мисці. Повільно влийте молочну суміш на пиріг, резервуючи близько 1/2 склянки рідини для подачі. Охолодіть повністю. Накрийте.

  • Охолоджуйте принаймні 3 години або протягом ночі, щоб молочна суміш просочила торт. Наріжте і подавати десерт, збризнувши його зарезервованою молочною сумішшю .

  • Щоб зробити згущене кокосове молоко візьміть 1 банку кокосового молока, вскип’ятіть в невеликій каструлі; кип'ятять 5 хвилин. Вмішати в 1/4 склянки нектару агави; зменшіть вогонь і кип'ятять на повільному вогні від 30 до 35 хвилин або поки суміш не зменшиться наполовину. Відкладіть в сторону і дайте повністю охолодитись.

  • Кулінарні підказки: Аквафаба – це рідина для приготування їжі, що залишилася після приготування бобових культур, таких як квасоля гарбанзо (нут). Ви можете приготувати свіжу аквафабу, приготувавши в воді сушену квасолю гарбанзо, або просто використайте рідину з консервованих бобів горбанзо. Аквафаба використовується як замінник яєць. Ви можете збити її як яєчні білки для безе або використати як замінник цілих яєць у випічці. 3 столові ложки аквафаби еквівалентні приблизно одному яйцю, а 2 столові ложки аквафаби еквівалентні приблизно одному яєчному білку. Одна баночка гарбанзо-бобів містить близько 1/2 склянки аквафаби.