Гострі курячі крильця на грилі по індійськи
Тенденції в Смаках

Гострі курячі крильця на грилі по-індійськи

Відчуйте чарівні гострі й пряні нотки індійської кухні на прикладі цих смажених курячих крилець. Страва подається з йогуртовим соусом з медом для пом’якшення смаку.
  • 19

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Суміш спецій кашмірі масала:
  • 2 1/2 суміші спецій кашмірі масала
  • 850 r курячих крилець
  • 1/4 склянка (1/2 пачки) масла
  • 2 ч.л борошна
  • 1 1/2 ч.л Карі
  • 1 1/2 склянка гострого соусу
  • 2 ст.л нарізаної свіжої кінзи
  • Йогуртовий соус:
  • 1 склянка простого йогурту
  • 2 ст.л меду
  • 1 ст.л Карі
  • 1 ч.л Імбир мелений для випічки
  • 1 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1 ч.л Куркума
  • Гострі смажені курячі крильця по-індійськи:
  • 1/2 склянка дрібно нарізаної цибулі
  • 5 ст.л свіжого лимонного соку
  • 1/2 ч.л Морська сіль

Приготування

  • Для приготування суміші кашмірі масала добре перемішати всі інгредієнти

  • Для курячих крилець, змішати цибулю, 3 столових ложки лимонного соку, суміш спецій і морську сіль у невеликій ємності. Покласти курячі крильця у великий пластиковий пакет або скляне блюдо, залити маринадом та добре змішати. Охолоджувати протягом 2 годин чи більше, щоб крильця добре промаринувалися.

  • Тим часом розтопити масло в невеликій каструлі на середньому вогні. Додати індійську приправу (Карі) і борошно та обжарити, постійно помішуючи, протягом 30 секунд. Додати гострий соус та пропарити на середньому вогні ще 30 секунд. Відкласти. Для йогуртового соусу змішати йогурт із медом у невеликій ємності. Перед подачею остудити.

  • Вийняти курячі крильця з маринаду, який вже більше не знадобиться. Обжарити курячі крильця на середньому вогні протягом 15 - 18 хвилин до готовності, постійно перевертаючи. Викласти крильця у велику ємність.

  • Змішати кінзу і 2 столових ложки лимонного соку з гострим соусом у каструлі. Полити цією сумішшю крильця й добре струснути, щоб вони повністю покрилися заправкою. Подавати з йогуртовим соусом.