Карпаччо з буряка та засоленими з розмарином яєчними жовтками
Тенденції в Смаках

Карпаччо з буряка та засоленими з розмарином яєчними жовтками

Ця бурякова закуска є свіжою, легкою та креативною завдяки додаванню засолених з розмарином яєчних жовтків. Смак відкривається шар за шаром, починаючи з тонко нарізаного буряка, вкритого рукколою для перцевого хрускоту. Збризніть гострим соусом з насиченим смаком розмарину, засоленого жовтка, гірчиці та лимонного соку. Тонко наріжте чи натріть решту засоленого жовтка як останній штрих до смакової довершеності.
  • 30Хв

    Час підготовки

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 великі буряки, почищені
  • 2 склянки молодої рукколи
  • 2 ст.л нарізаних солених горішків кеш’ю
  • 1 ст.л білого оцту або лимонного соку
  • 2 засолених з розмарином та часником яєчних жовтки *, поділити (посилання на рецепт – у Підказках)
  • 2 ч.л діжжонської гірчиці
  • сік 1/2 лимону
  • 1/2 ч.л Розмарин
  • 1/4 склянка оливкової олії першого віджиму
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 1/4 ч.л свіжомеленого Kamis Чорний перець горошком у млинку, і ще для подачі

Приготування

  • Викласти буряк у велику каструлю, налити води стільки, щоб вкрити буряк. Додати оцет або лимонний сік (для того, щоб буряк не втратив колір). Довести до кипіння при високій температурі. Зменшити температуру до середньої; дати кипіти доки буряк не зм’якне, приблизно від 45 хвилин до 1 години. Промити буряк під холодною проточною водою, щоб він охолонув. Висушити і відставити. (Примітка: буряки можна приготувати до 2х тижнів заздалегідь. Не відціджуйте буряки, а почистіть їх і помістіть назад у рідину. Закрийте та зберігайте у холодильнику. Продовжуйте згідно з рецептом).

  • Тим часом, викласти один засолений жовток, гірчицю, лимонний сік та розмарин у чашу кухонного комбайну або блендера; закрити кришкою. Протерти до однорідної маси. Відкрити центральну частину кришки і на ходу поступово додавати олію, добре вимішати. Приправити морською сіллю та перцем. Закрити та поставити у холодильник до подачі.

  • Почистити буряк. Нарізати дуже тонкими кружальцями за допомогою спеціального пристрою для нарізки чи у кухонному комбайні. Розкласти буряк тонким шаром на тарілку. Присипати рукколою. Збризнути соусом з жовтком. За допомогою овочерізки тонко нарізати засолений жовток, що залишився на салат, або ж натерти. Посипати зверху нарізаними кеш’ю і меленим перцем за смаком.