Default
Тенденції в Смаках

Коржики із грецьким салатом табуле з соусом із гострого перцю анчо і йогурту

  • 1год

    Час підготовки

  • 30Хв

    час приготування

  • 26

    Інгредієнти

Інгредієнти

12

(1 арепа)

Порцій

Коржики

  • 2 склянки молока
  • 2 склянки води
  • ½ склянки несолоного масла, окремо
  • 3 склянки масарепи (попередньо приготоване кукурудзяне борошно)
  • 1½ ч.л Морська сіль
  • 1 склянка подрібненого сиру фета

Грецький салат табуле

  • 1 склянка води
  • ½ склянки сухого булгуру
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 1 склянка нашинкованого качанного салату, наприклад ромен
  • ½ склянки дрібно нарізаної свіжої петрушки
  • ½ склянки подрібненого сиру фета
  • 1 середній дуже стиглий помідор, порізаний кубиками
  • ½ склянки дрібно порізаного огірка без насіниня
  • ¼ склянки оливок каламата, крупно подрібнених
  • 3 нарізані зелені цибулини
  • 2 ст.л лимонного соку
  • 3 ст.л оливкової олії холодного віджиму
  • 2 ч.л Мята
  • ½ ч.л Перець чилі

Соус із перцю анчо і йогурту

Приготування

  • Для приготування коржиків помістіть у невелику каструлю молоко, воду та ¼ склянки масла. Готуйте на середньому вогні близько 5 хвилин або доки не розтопиться масло. Заберіть із вогню, злегка остудіть.

  • У середній мисці змішайте масарепу з морською сіллю. Перемішуючи, повільно вливайте молочну суміш у суміш масарепи до повного поглинання рідини. (В суміші можуть бути грудочки.) Додайте сир фета і вимішуйте суміш руками до утворення однорідної маси і рівномірного розподілу сиру. Розділіть тісто на 12 однакових кульок. Кожну кульку притисніть руками, щоб утворилась паляниця діаметром близько 10 см і товщиною 2,5 см.

  • На середньо-сильному вогні у великій чавунній сковороді розтопіть 1 ст. л. масла, що залишилося. Смажте коржики партіями, приблизно по 6 хвилин з кожного боку, або доки вони не стануть золотаво-коричневими і злегка хрусткими. Зменште вогонь до середньо-низького, якщо арепи дуже швидко підсмажуються. За потреби додайте на сковороду ще масла між партіями. Перекладіть коржики на тарілку; злегка остудіть. (Коржики можна використовувати протягом 3 днів. Зберігайте в холодильнику в герметичному контейнері. Перед подаванням доведіть до кімнатної температури, розігрівши у гарячій змащеній маслом сковороді.)

  • Для приготування салату табуле в невеликій каструлі доведіть до кипіння 1 склянку води. Додайте булгур та ½ ч. л. морської солі; знову дайте закипіти. Накрийте кришкою. Заберіть із вогню; залиште на 25 хвилин. Виделкою розпушіть булгур. Охолодіть до кімнатної температури.

  • Тим часом у середній мисці ретельно перемішайте салат, петрушку, сир фета, помідор, огірок, оливки, зелену цибулю, лимонний сік, оливкову олію, м'яту і подрібнений червоний перець. Додайте охолоджений булгур; ретельно перемішайте до однорідності. Додайте ½ ч. л. морської солі, що залишилась, і перемішайте

  • Для приготування соусу з йогурту у маленькій мисці збийте вінчиком йогурт, воду та приправи. Покладіть у холодильник до готовності для подавання на стіл.

  • Щоб закінчити коржики, розріжте кожен з них упоперек приблизно на 2/3, зробивши кишеньку. У кожному коржику рівномірно розподіліть соус із йогурту. Ложкою покладіть близько 1/3 склянки табуле в коженкоржик, злегка притискаючи. За бажання, можна зверху додатково змастити соусом із йогурту. Відразу подавайте.