Локшина із соусом самбал, креветками та китайською брокколі
Тенденції в Смаках

Локшина із соусом самбал, креветками та китайською брокколі

Це азіатська страва з локшини – однаково солодка, кисла і пряна завдяки поєднанню солодкого соєвого соусу і свіжого соусу самбал (гострого південно-східноазіатського соусу чилі). Креветки, китайська броколі та гриби шиітаке додають м’ясну текстуру і зміст до цієї ситної однокомпонентної страви.
  • 35Хв

    час приготування

  • 13

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 пакет (180г) сушеної локшини ло мін (lo mein) або чау мін (chow mein)
  • 3 зелених цибулини, нарізати на 2,5 см шматочки
  • 1/4 склянка подрібнених кеш’ю
  • 1 лайм, розрізати на 6 скибок
  • 1/4 склянка солодкого соєвого соусу
  • 2 ст.л свіжого соусу самбал (рецепт далі)
  • 1 ч.л Імбир мелений для випічки
  • 3 ст.л рослинної олії, розділити
  • 1/4 склянка тонко нарізаної цибулі-шалот, розділити
  • 2-3 стебла китайської броколі, кінці стебел обрізати і посікти броколі на 2,5 см шматочки
  • 2 ст.л дрібно нарізаного часнику
  • 450 r середніх креветок, очистити і видалити нутрощі
  • 1 склянка нарізаних грибів шиітаке

Приготування

  • Готувати локшину, як вказано на упаковці. Залишити стекти. Відкласти. Тим часом, змішати солодкий соєвий соус, соус самбал і імбир в маленькій мисці. Відкласти.

  • Розігріти 2 столові ложки олії у великій сковорідці або казанку на середньому вогні. Додати 2 столові ложки цибулі-шалот і 1 столову ложку часнику; готувати, помішуючи, 30 секунд або до появи аромату. Додати креветки; готувати, помішуючи, 3 хвилини або до моменту, коли креветки порожевіють. Викласти креветки зі сковороди.

  • Розігріти ще 1 столову ложку олії на тій же сковорідці на середньому вогні. Додати ще 2 столові ложки цибулі-шалот і 1 столову ложку часнику; готувати, помішуючи, 30 секунд або до появи аромату. Додати броколі, гриби і зелену цибулю; готувати, помішуючи, 2-3 хвилини або до ніжно-хрусткої скоринки. Додати локшину, креветки і суміш солодкого соєвого соусу; добре перемішати.

  • Викласти суміш локшини у сервірувальні миски. Зверху викласти кешью і додатковий соус самбал, за бажанням. Перед подачею витиснути скибку лайма.