Маринований імбир зелений чай і сіль з чилі
Тенденції в Смаках

Маринований імбир, зелений чай і сіль з чилі

Надайте морській солі вишуканого азійського смаку, додавши маринований імбир, оцет із рисового вина, листя зеленого чаю і чилі гострий. Приправляйте нею рис, супи з локшиною, страви з курки і риби.
  • 5

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 ст.л порізаного на шматочки маринованого імбиру
  • 1/2 склянка склянки оцту з рисового вина
  • 1/4 склянка морської солі грубого помелу
  • 1,5 ч.л листків зеленого чаю
  • 1/2 ч.л Чилі гострий

Приготування

  • Висушити скибочки імбиру паперовими рушниками. Покласти імбир на деко, вистелене пергаментним папером. Випікати в попередньо розігрітій до 135°С духовці протягом 45-60 хвилин або доки імбир повністю не висохне. Трохи охолодити, після чого нарізати грубими шматками.

  • Проваріть оцет у середній сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні протягом 10-15 хвилин або доки об’єм не зменшиться до 1 столової ложки. Додайте морську сіль; варіть, помішуючи, 5 хвилин або доки морська сіль не викристалізується.

  • Змішайте морську сіль, нарізаний імбир, зелений чай і чилі гострий у невеликій мисці до утворення однорідної маси. Зберігайте у щільно закритій банці у прохолодному сухому місці. За потреби, перед використанням розбийте грудочки.