Default
Тенденції в Смаках

МОКТЕЙЛЬ НА СТРУЖКАХ ЛЬОДУ З ГРЕЙПФРУТОМ, БАЗИЛІКОМ, КОМБУЧОЮ ТА КВІТКАМИ БЛАКИТНОГО ГОРОХУ

Цей чудовий напій смачний та чарівний! Стружка льоду, ароматизована квітами блакитного гороху, що миттєво перетворюється з синього на фіолетовий, коли його заповнюють сумішшю грейпфрута та комбучі. Охолоджена сельтерська вода додає трохи ігристості та довершує цей освіжаючий веселий, штучний коктейль.

Інформація про поживну цінність на порцію: 201 калорій, жирів всього 1 г, насичених жирів 0 г, холестерину 0 мг, натрію 13 мг, вуглеводів 47 г, волокна 1 г, білки 1 г, загальний вміст цукрів 38 г
  • 10Хв

    Час підготовки

  • 10Хв

    час приготування

  • 201

    Калорії

  • 16

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Кольоровий лід:
  • 6 склянок води, окремо
  • 1/4 склянки квітів синього чаю
  • Сироп з базиліка та анісу:
  • 3/4 склянки цукру
  • 3/4 склянки води
  • 2 ст.л насіння анісу
  • 1 ч.л Базилік
  • Грейпфрутова комбуча:
  • 1 склянка сиропу з базиліка та анісу, охолоджена
  • 1 склянка свіжовичавленого соку грейпфрута, охолоджена
  • 1 склянка готова не ароматизована комбуча, охолоджена
  • 1/4 склянки холодної води
  • Для подачі:
  • 1 склянка охолоджеої сільцевої води, окремо
  • 4 їстівні квітки орхідеї на гарнір (за бажанням)

Приготування

  • Для кольорового льоду доведіть 1 склянку води до кипіння в невеликій каструлі на середньому сильному вогні. Додайте квіти синього чаю; помішуйте, поки квіти не наберуть вологи і вода не підфарбовується синім кольором. Процідити через дрібне сито; відкиньте квіти. Змішайте воду блакитної квітки гороху з рештою 5 склянок води у великій скляній мірній чашці, помішуючи, поки добре не змішається. Вилийте суміш у лотки з кубиками льоду. Заморожуйте не менше 4 годин або протягом ночі.

  • Для сиропу з базиліка та анісу змішайте всі інгредієнти в невеликій каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Зняти з вогню. Дайте постояти 10 хвилин, періодично помішуючи до розчинення цукру. Процідити суміш через дрібне сито. Остудіть до кімнатної температури. Охолодіть в холодильнику.

  • Для приготування грейпфрутової комбучі змішайте сироп базиліка та анісу, сік грейпфрута, не ароматизовану комбучу та воду у великій скляній мірній чашці.

  • Для подачі подробіть кубики колоьрового льоду, використовуючи кухонний комбайн або подрібнювач для льда. Помістіть 3/4 склянки потертого льоду на дно склянки напою. За бажанням помістіть квітку орхідеї в склянку поверх льоду. Додайте шар 1/4 склянки подрібненого льоду.

  • Змішайте 3/4 склянки грейпфрутової комбучі і 1/4 склянки сільцевої води. Залийте льодом і подайте одразу, щоб показати як напій змінює колір. Повторіть з рештою інгредієнтів, щоб зробити 4 напої.

  • Кулінарні поради: Комбуча - натуральний ферментований напій родом з Китаю. Нам він більше відомий як чайний гриб. Квітки гороху-метелика (синього чаю) є рідними для Таїланду та інших частин південно-східної азії. Сушені квіти використовуються для забарвлення яскраво-синього кольору чаю. Коли рН настою квітки гороху змінюється (часто додаючи лимонний сік), яскраво-синій колір перетворюється на фіолетовий або пурпуровий. Квіти гороху-метелика можна знайти у багатьох інтернет-магазинах, а також на деяких ринках натуральної їжі.. Для подрібнення кубиків льоду покладіть близько 2 склянки кубиків льоду в кухонний комбайн. Збивайте до бажаної текстури, як правило, від 10 до 20 секунд. Видаліть залишки великих шматочків льоду. Використовуйте одразу. 2 склянки кубиків льоду повинні дати приблизно 2 1/2 склянки подрібненого льоду.