Сніданок із сорго та солодкої картоплі з корицею
Тенденції в Смаках

Сніданок із сорго та солодкої картоплі з корицею

Прокинься та співай, час сніданку! Прокидайтеся з горіховим, трохи в’язким сорго – безглютеновим давнім злаком. Його подають вареним і охолодженим з кефіром, печеними яблуками, солодкою картоплею та морквою. Підсолоджена медом, апельсиновим соком, фініками та прянощами, такими як кориця та імбир, ця страва містить усе, що вам потрібно: овочі, фрукти, злаки, так що ви розпочнете свій день смачною нотою.
  • 15Хв

    Час підготовки

  • 15

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 склянка зерна сорго
  • 3 меду, поділити
  • 1 ст.л олії
  • 1/4 склянка нарізаних фініків
  • 2 склянки козячого молока або кефіру з коров’ячого молока
  • 1/2 склянка апельсинового соку
  • 3 ст.л грубо нарізаних фісташок
  • 6 склянки води
  • 1 1/2 склянка натертої апельсинової цедри
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 1 склянка нарізаної молодої моркви (пластинками по 1,3 см)
  • 1 склянка нарізаної почищеної солодкої картоплі (шматки по 1,3 см)
  • 1 склянка нарізаних яблук (шматки по 1,3 см)
  • 1 ч.л Кориця мелена
  • 1/2 ч.л Імбир мелений для випічки

Приготування

  • Розігріти духовку до 230°С. Довести сорго, воду, апельсинову цедру та морську сіль до кипіння у каструлі на 3 літри. Зменшити температуру та дати покипіти 1 годину, або поки сорго не стане м’яким. Відцідити сорго. Викласти сорго рівномірно на великому мілкому деко. Поставити у холодильник, щоб сорго охололо, або накрити і зберігати у холодильнику до подачі до 5 днів.

  • Тим часом добре вимішати у великій посудині моркву, солодку картоплю, яблука, приправи, 1 столову ложку меду і олію. Викласти суміш на ще одному великому мілкому деко вкритому фольгою.

  • Пекти 35 хвилин, або поки овочі не стануть ніжно-хрусткими та золотистими. Викласти печені фрукти та овочі у велику посудину. Домішати фініки. Скропити суміш 1 столовою ложкою меду; добре перемішати. Поставити у холодильник, щоб сорго охололо, або накрити і зберігати у холодильнику до подачі до 5 днів.

  • Змішати кефір, апельсиновий сік та 1 столову ложку меду у середній посудині. Для подачі розділити сорго на рівні порції по тарілках. Зверху додати суміш кефіру, печених овочів, фруктів та фісташок.