Тако з джекфрукта
Тенденції в Смаках

Тако з джекфрукта

Автентичні вегетаріанські тако стає можливм завдяки консервованому джекфркуту. Текстура цього великого тропічного фрукту оманливо здається схожою на м'ясо з виразно солодким смаком. У цьому рецепті плід набирає приємного копченого смаку тако. Підсмажте його на грилі. Наріжте. Накладіть на тортильї, а зверху посипте цибулею, кінзою, сметаною, і додайте гострого сидрового сиропу з перцем.
  • 20Хв

    Час підготовки

  • 20Хв

    час приготування

  • 19

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Сироп з сидру та перцю:
  • 3 ст.л свіжого лаймового соку
  • 2 ст.л оливкової олії першого віджиму
  • 2 ч.л копченої паприки
  • 2 ч.л часникової солі
  • 1 ч.л Білий перець мелений
  • 1/2 ч.л меленої кориці
  • 8 кукурудзяних тортильї
  • 1/2 склянка нарізаної кубиками цибулі (кубики по 1,3 см)
  • 1/2 склянка сметани
  • 1/4 склянка грубо нарізаної свіжої кінзи
  • 1 склянка яблучного оцту
  • 3 ст.л кокосового цукру
  • 2 ст.л Чилі гострий
  • 2 ст.л Розмарин
  • 1 ст.л Білий перець мелений
  • Тако з джекфрукта:
  • 2 бляшанки (по 565 г кожна) джекфрукту в сиропі, відціджених
  • 3 ст.л кокосового цукру

Приготування

  • Для приготування сидрового сиропу з перцем – змішати усі інгредієнти у маленькій каструлі. Довести до кипіння. Зменшити температуру до низької; дати покипіти 15 хвилин, час від часу помішуючи. Зняти з плити. Дати настоятися принаймні 4 години, або цілу ніч. Перецідити через кілька шарів марлі. Закрити і поставити у холодильник до подачі.

  • Для приготування тако – змішати джекфрукт, кокосовий цукор, сік лайму, олію, копчену паприку, часникову сіль, білий перець та корицю у великій посудині. Дати настоятися 20 хвилин.

  • Смажити на грилі замаринований джекфрукт та тортильї, недовго при високій температурі, доки на них з’являться сліди від грилю. Нарізати плоди джекфрукт тоненькими смужками.

  • Для подачі викласти джекфрукт на тортильї. Зверху викласти нарізану цибулю, сметану та кінзу. Полити сидровим сиропом з перцем.