Яблучні млинці а ля Планча з хересовим карамельним соусом
Тенденції в Смаках

Яблучні млинці а-ля Планча з хересовим карамельним соусом

У цьому рецепті ланчу використовується планча – товста, плоска плита з чавуну, яка надає насичений, карамельний смак яблучним скибкам з корицею. Пухкі млинці огортають цю солодку суміш з яблуками і готуються рівномірно та швидко завдяки розжареній чавунній поверхні. Сміливо полийте млинці розкішним хересовим карамельним соусом, і заради цієї страви буде варто прокидатися вранці.
  • 30Хв

    Час підготовки

  • 20

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Хересовий карамельний соус:
  • 1/2 склянка молока
  • 1 яйце
  • 4 ст.л несоленого масла, поділити
  • 4 1/2 ч.л гранульованого цукру
  • 1/2 ч.л екстракту ванілі
  • 1/4 ч.л харчової соди
  • 1/8 ч.л Морська сіль
  • 3 яблука, нарізаних кружальцями по 2 см
  • сік1/2 лимону
  • 1 ч.л меленої кориці
  • 1 склянка світло-коричневого цукру
  • 1/4 ч.л меленого мускатного горіха
  • 1/2 склянка густих вершків
  • 4 ст.л несоленого вершкового масла
  • 1/8 ч.л Морська сіль
  • 2 ст.л хересового оцту
  • 1 ч.л екстракту ванілі
  • Млинці з нарізаними яблуками а-ля планча:
  • 1 склянка борошна

Приготування

  • Для карамельного соусу, помістити коричневий цукор, вершки, масло та морську сіль у каструлю середнього розміру на середню температуру. Готувати та ніжно помішувати вінчиком доки соус не загусне, приблизно 6-7 хвилин. Обережно домішати оцет та ванільний екстракт. Постійно помішуючи, готувати протягом 2 хвилин, або поки соус не почне липнути до ложки. Відставити з плити.

  • Для приготування яблучних млинців, змішати борошно, молоко, яйце, 2 столові ложки розтопленого масла, гранульований цукор, ванільний екстракт, харчову соду та морську сіль вінчиком у середнього розміру посудині до однорідної маси.

  • За допомогою круглої форми для вирізання печива діаметром 5 або 6 см вирізати серцевину кожного яблука, щоб утворилися яблучні кільця. Дрібно нарізати серединки яблук, вибираючи серцевини та насіння. Викласти яблучні кільця та нарізані яблука у велику посудину. Додати лимонний сік, корицю та мускатний горіх, перемішати.

  • Розігріти гриль планча (плоский чавунний лист) до температури вище середньої. Змастити поверхню грилю 1 столовою ложкою розтопленого масла. Викласти порізані яблука на гриль. Готувати і помішувати поки яблука не набудуть коричневого кольору, приблизно 2 хвилини. Відсунути нарізані яблука вбік на грилі. Знову намастити гриль розтопленим маслом. Викласти яблучні кільця на гриль. Готувати до досягнення золотистого кольору та м’якої консистенції, приблизно 1-2 хвилини з кожного боку. (Залежно від розміру грилю, можливо доведеться готувати яблука порціями, або спочатку приготувати нарізані яблука, а потім – кільця). Насипати нарізані яблука в центр кожного кільця. Вилити 1-2 столові ложки тіста для млинців прямо на нарізані яблука в центрі кожного яблучного кільця. Готувати 1-2 хвилини з кожного боку, або до золотистого кольору, перевертати, коли тісто буде братися.

  • Для подачі викласти по 2 яблучні млинці на тарілку і полити приблизно 2 столовими ложками хересового карамельного соусу . Зверху викласти збиті вершки за бажанням. (Соус, який залишився закрити і зберігати у холодильнику до наступного використання).