Паприка - це специфічна назва для спеції , виготовленої з сушених стручків червоного перцю (Capsicum annuum) , розмелених в тонкий порошок. В залежності від використаного сорту і частки насіння, порошок можна умовно поділити на різні категорії за гостротою. За шкалою Сковіла, паприка може мати від 0 до 1000 одиниць. Чим червоніше і яскравіше паприка, тим вона солодше і тим частіше використовується, скоріше як барвник, ніж як спеція. Солодкою паприкою посипають страви з сиру, рагу, риби. Вона добре поєднується з м'ясом, особливо свининою, куркою, овочами, особливо томатами і капустою, яйцями. Паприку використовують в приготуванні таких страв, як гуляш, рис , фаршировані яйця, а також в супах, соусах, салатах. Паприка використовується як барвник при виробництві м'ясних продуктів, зокрема, ковбаси.