Кориця

Кориця

Кориця

Кориця , мабуть, найдавніша приправа . Кориця - це сушена, а потім подрібнена кора рослини , відомої під назвою китайської кориці (це вічнозелене дерево висотою до 12 метрів) , яка росте на околицях Індонезії, в Китаї, В'єтнамі та Бірмі. Ще одним джерелом отримання кориці є дерево цейлонської кориці, яке значно нижче своєї китайської родички. Своїм бездоганним смаком кориця зобов'язана вмісту ефірних олій , які й характеризують її якість. Корицю відносять до солодких спецій і найчастіше використовують у виробництві кондитерських виробів і різноманітних напоїв. В індійській та китайській кухні її використовують, як один з компонентів для приготування різних приправ, наприклад , карі. Корицею приправляють також м'ясні страви: у східній кухні часто використовують великі шматки кори цього дерева для додання особливого аромату тушкованому м'ясу і пікантним соусам, а в марокканській та іранській кухнях традиційно додають корицю в процесі приготуванні м'яса ягняти . І наостанок, звичайно ж, не можна не згадати про те, що корицею також ароматизують відоме англійське пиво.