Інгредієнти
Видаляємо хвостики, розкриваємо перці, видаляємо насіння і перемички. Залишаємо 1 ч.л. насіння. Обсмажуємо перці на добре розігрітій сковороді на сильному вогні в невеликій кількості олії, приблизно по 15 секунд з кожного боку, щоб розкрити їх смак. Знімаємо перці зі сковороди, стряхуємо з них олію. Кладемо перці в миску і заливаємо повністю окропом. Придавлюємо перці тарілкою, щоб вони були повністю занурені у воду і залишаємо на годину.
Доки настоюються перці, готуємо інші інгредієнти для соусу. Кладемо помідор в досить велику миску (в неї повинні згодом влізти всі інші інгредієнти для соусу). Подрібнюємо шоколад та додаємо його в миску до помідора.
Обсмажуємо на середньому вогні в сухій сковороді насіння сушених перців (які відклали), постійно помішуючи, до легкого золотистого кольору. Так само підсушуємо і насіння кунжуту, а потім насіння коріандру, окремо. Трохи насіння кунжуту відкладаємо для прикраси. Додаємо все це насіння в миску. Додаємо в ту ж миску чорний перець мелений та приправу до кави та десертів.
На невеликій кількості рослинної олії обсмажуємо мигдаль, а потім родзинки і додаємо їх в миску.
Обсмажуємо до золотистого кольору цибулю і часник. Обсмажуємо з обох сторін скибочку хліба. Додаємо цибулю, розірваний на шматочки хліб та весь вміст миски поміщаємо в кухонний комбайн та перемелюємо в пюре. Перетираємо пюре через сито або невеликий сітчастий друшляк
Виймаємо з води набряклі перці і кладемо їх в комбайн. Перемелюємо в пюре. Перетираємо пюре через сито.
У каструлі з товстим дном розігріваємо трохи рослинної олії. Готуємо пюре з перців на середньому вогні, постійно помішуючи (приблизно 5 хвилин), а потім додаємо помідорне пюре і готуємо, постійно помішуючи, ще 5 хвилин. Додаємо 2,5 склянки бульйону, перемішуємо, нещільно накриваємо кришкою і варимо на маленькому вогні, іноді помішуючи близько 45 хвилин. В кінці додаємо морську сіль і цукор. Якщо соус густіший за жирні вершки, додаємо трохи бульйону.
На великій сковороді обсмажуємо шматки курки на невеликій кількості рослинної олії до золотистого кольору, приблизно по 5 хвилини з кожного боку. Кладемо обсмажені шматки в глибоку форму для запікання. Заливаємо курку соусом. Накриваємо кришкою або фольгою і поміщаємо в розігріту до 180° С духовку на 2 години. Подаємо курку з великою кількістю соусу, посипавши її кунжутним насінням, з рисом або кукурудзяними коржами. Смачного!