Бульйон із солодкої кукурудзи з яйцем пашот
Тенденції в Смаках

Бульйон із солодкої кукурудзи з яйцем-пашот

Повна ложка свіжих кукурудзяних зерен, чий смак підсилює легка гострота перцю Поблано та чорного перцю, це густий та смачний суп із солодкуватим присмаком. Прикрасьте його яйцем-пашот та грінками з поленти та приготуйтеся до того, що ця комбінація стане родзинкою обіду, вечері, чи будь-якої іншої трапези.
  • 30Хв

    Час підготовки

  • 19

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Грінки з поленти:
  • 4 ст.л вершкового масла, поділити
  • 4 1/2 склянка свіжих зерен кукурудзи, поділити
  • 1 склянка нарізаної солодкої цибулі
  • 1/2 ч.л Чорний перець мелений
  • 1 склянка напівсухого білого вина
  • склянка курячого бульйону
  • 1/2 склянка густих вершків
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 1 ч.л цукру (за бажанням – якщо кукурудза недостатньо солодка)
  • 2 склянки води
  • 1/2 склянка нарізаного печеного перцю Поблано
  • 5 яєць-пашот
  • 2 ст.л вершкового масла, поділити
  • 1/2 ч.л часникового порошку
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 1/4 ч.л Чорний перець мелений
  • 1/2 склянка грубо помеленої поленти
  • Бульйон із солодкої кукурудзи:

Приготування

  • Для приготування грінок з поленти довести воду, 1 столову ложку масла, часниковий порошок, морську сіль та перець до кипіння при високій температурі в каструлі на 950 мл. Постійно помішуючи, додати поленту тонкою цівкою. Знову довести до кипіння помішуючи. Знизити температуру до низької; готувати 30 хвилин, часто помішуючи.

  • Викласти поленту на деко 23х13 см змащене жиром. Накрити та поставити у холодильник поки повністю не охолоне. Викласти поленту на дошку. Нарізати кубиками товщиною приблизно 2,5 см. Розігріти духовку до 220°С. Викласти кубики поленти на деко вистелене фольгою. Розтопити 1 столову ложку масла у мікрохвильовій печі. Змазати кубики поленти розтопленим маслом. Пекти 8-10 хвилин, або поки не підрум’яняться.

  • Для приготування бульйону з солодкої кукурудзи розтопити 3 столові ложки масла у каструлі на 2,8 літра при температурі вищій за середню поки масло не почне золотитися. Додати 3 склянки кукурудзи і нарізаної цибулі; готувати та помішувати 2 хвилини. Додати перець; готувати та помішувати 1 хвилину. Додати біле вино; зменшити температуру до середньої і готувати доки вино не википить наполовину, приблизно 5 хвилин. Додати бульйон, густі вершки, морську сіль та цукор, якщо потрібно; довести до кипіння. Дати покипіти 15 хвилин.

  • Обережно вилити суп у чашу кухонного комбайну чи блендера; закрити кришкою. Відкрити центральну частину кришки, щоб випускати пару, перетерти. Змішувати на середній швидкості протягом 2 хвилин. Змішувати на високій швидкості протягом 2 хвилин або до однорідної консистенції. Перецідити суп через середнє або дрібне сито у каструлю на 2,8 л. Не дати охолонути.

  • Розігріти 1 столову ложку масла на великій сковорідці при температурі вищій за середню доки воно не почне зазолотиться. Додати решту 1 1/2 склянки кукурудзи та перець Поблано; готувати та помішувати 2-3 хвилини, або поки перець Поблано трохи не зм’якне.

  • Для подачі викласти бульйон з солодкої кукурудзи порівну на 5 порційних тарілок. Посипати кожну порцію сумішшю кукурудзи та Поблано, грінками з поленти та викласти зверху яйце-пашот.