Інгредієнти
Для пюре з юки скип’ятити у великій каструлі підсолену воду на середньому вогні. Додати юку та довести до кипіння. (У разі потреби, долити окропу, щоб вода покривала юку мінімум на 2 см). Зменшити вогонь до середнього та варити протягом 30 хвилин до готовності юки.
Для курки та бобів розтопити масло у великій каструлі на середньому вогні. Додати курку та готувати, помішуючи протягом 5 - 7 хвилин, до рум’яної скоринки. Додати цибулю, болгарський перець і часник, готувати, періодично помішуючи, протягом 5 хвилин, доки овочі не стануть м’якими. Додати томатну пасту, баянську приправу та посипати борошном, все добре перемішати. Додати “чорноокі” боби, оливки, 3 столових ложки кінзи та морську сіль, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму та варити на повільному вогні ще 5 хвилин до загуснення, постійно помішуючи. Викласти у форму для запікання. Поставити форму для запікання на деко та відкласти на деякий час.
Злити юку. Видалити волокнисту серцевину юки за допомогою 2 виделок (1 виделкою тримати юку, а іншою видалити волокнисту серцевину). Обережно очистити юку від інших волокнистих шарів та покласти її назад у каструлю, додати 1/4 чашки розм’якшеного масла і тепле молоко. Розім’яти картоплем’ялкою, щоб сформувати липке і щільне пюре. Посолити та додати білий перець. Викласти пюре з юки поряд із куркою та квасолею по краях тарілки. Пюре посипати сиром котіха.
Запікати в попередньо розігрітій до 180Сº духовці протягом 40 хвилин, доки начинка не почне пузиритися, а сир не вкриється золотаво-коричневою скоринкою. Перед подачею дати постояти 5 хвилин. Посипати подрібненою кінзою.