Default
Тенденції в Смаках

Гострий бульйон Пуебла із кремом з авокадо

Кулінарні хитрощі: Чайот (або мірлітон) – це грушовидний гарбуз із текстурою і смаком, середнім між огірком і цукіні. Шукайте його у спеціалізованому відділі продуктових рядів або на латинських ринках. Якщо чайот знайти все ж не вдалося, його можна замінити кабачком-цукіні.

Як попередньо розігріти довговарку і подавати на стіл: Попередньо розігрійте довговарку, наполовину наповнивши чашу окропом. Накрийте і 45 хвилин розігрівайте у високому режимі. Тим часом, дотримуючись рецепту, приготуйте бульйон. Перед самим подаванням на стіл вилийте з чаші довговаркии гарячу воду, налийте в неї гарячий бульйон і залиште високий режим.

  • 45Хв

    Час підготовки

  • 45Хв

    час приготування

  • 24

    Інгредієнти

Інгредієнти

10

Порцій

Бульйон

  • 1 ст.л Перець чилі
  • 2 ч.л підкопченої паприки
  • 2 ч.л Кумин (Зира)
  • 2 ч.л Орегано
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 1 ст.л оливкової олії
  • 1 дрібно нарізана цибулина
  • 6 дрібно нарізаних зубців часнику
  • 2 літри курячого бульйону-основи
  • 2х400 r банки консервованих помідорів
  • 1 лайм, сік

Доповнення:

  • 2 свіжі качани кукурудзи, почистити від лушпиння і нарізати на 5 товстих скибочок
  • 450 r курячої грудинки без шкіри і кістки, порізаної на дуже тонкі смужки
  • 1 чайот, очищений від шкірки та порізаний на шматочки розміром як сірник

Крем з авокадо

  • 1/2 авокадо, очищеного від шкірки в кісточки, крупно нарізаного
  • 200 мл сметани
  • 1 лайм, сік
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 1/4 ч.л часникових гранул

Гарніри

  • Сир котіха або Кесо-фреско, покришений
  • Авокадо, порізане
  • Свіжий коріандр, порізаний
  • Хрусткі смужки тортильї або чіпси з тортильї
  • Тортилья з пшеничного або кукурудзяного борошна, для обкачування

Приготування

  • Для приготування бульйону у невеликій каструлі змішайте всі спеції і відкладіть. У великій сковороді або каструлі для бульйону на помірному вогні розігрійте олію. Додайте цибулю і часник та готуйте, час від часу помішуючи, близько 5 хвилин. Додайте курячий бульйон-основу, помідори та ½ суміші приправ і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого і кип’ятіть на повільному вогні протягом 20 хвилин. Потім протягом останніх 10 хвилин приготування додайте шматочки кукурудзи. Через 10 хвилин витягніть кукурудзу на тарілку і відкладіть. Додайте до бульйону сік лайму.

  • Щоб приготувати крем з авокадо, покладіть усі складники в кухонний комбайн. Подрібнюйте на високій швидкості до утворення однорідної маси. Перекладіть у миску, накрийте кришкою і до подавання зберігайте в холодильнику.

  • Вкрийте смужки курятини сумішшю приправ, що залишилися, та покладіть на тарілку. Перекладіть чайот на окрему тарілку. Потім перекладіть усі інші гарніри в миски.

  • Для подавання на стіл налийте бульйон в китайський самовар або попередньо розігріту довговарку. Дозвольте гостям доготувати курятину та чайот у бульйоні на власний смак. (Курятину слід готувати, час від часу помішуючи, близько 4-5 хвилин або до повної готовності.)

  • Нехай кожен гість завершить страву за власними вподобаннями. Наберіть частину бульйону з готовою куркою й овочами в окремі тарілки. Зверху, за бажання, викладіть гарніри та крем з авокадо.