Інгредієнти
Для приготування мескаля з лаймом та перцем, змішати всі інгредієнти в невеликій посудині. Відкласти.
Для маринованого м’яса бізона, змішати мескаль, олію, морську сіль з часником і травами і 1 чайну ложку суміші мескалю з лаймом і перцем у великому пластиковому пакеті із застібкою. Додати стейки з м’яса бізона; добре все змішати. Поставити в холодильник на 1 годину або більше для додаткового смаку та аромату.
Тим часом, для томатного софріто, змішати помідори, 2 столові ложки мескаля, олії і морську сіль з часником і травами в середній ємкості. Розкласти в один шар на великій неглибокій, вкритій фольгою формі для запікання, збризканій антипригарною рідиною. Випікати, в попередньо розігрійтій до 230 °С духовці протягом 30 хвилин або доки томати не зм’якнуть і підрум’яняться. Дайте охолонути. Нарізати крупними шматками та відкласти.
Поки томати охолоджуються, приготувати бекон у великій сковороді на середньому вогні до утворення хрусткої скоринки. Витягти бекон. Подрібнити і відкласти в сторону. Забрати зі сковороди увесь жир, крім 2 столових ложок. Розігріти жир на сильному вогні. Додати цибулю і перець чилі поблано; готувати і перемішувати 3-4 хвилини. Додати приправу «Чилі гострий»; готувати і перемішувати ще 2 хвилини. Зняти з вогню. Перемішати з викладеними томатами, беконом і ще 1 столовою ложкою мескаля. Відкласти.
Витягти стейки з маринаду. Видалити залишковий маринад. Натерти стейки рештою мескаля з лаймом і перцем. Смажити стейки на грилі або сковороді при середній температурі 5 хвилин з кожного боку або до бажаного ступеня готовності. Подавати стейки з томатним софріто.