Час підготовки
час приготування
Інгредієнти
Для приготування простого фінікового сиропу з чорним перцем довести до кипіння усі інгредієнти, окрім кукурудзяного крохмалю, у середнього розміру посудині, помішуючи, щоб цукор розчинився. Перетерти суміш через дрібне сито, намагаючись не перетиснути грудок густої суміші. Всипати крохмаль у маленьку посудину. Додати 2 столові ложки перецідженої фінікової суміші; добре вимішати.
Повернути решту фінікової суміші назад у каструлю. Вмішати крохмальну суміш вінчиком, добре вимішати. Довести до кипіння. Готувати та помішувати 1 хвилину. Зняти з плити. Трохи охолодити. Зберігати сироп у тісно закритому чистому контейнері у холодильнику до подачі. (Виходить 1 1/2 склянки сиропу. Достатньо для 12 коктейлів).
Для приготування 1 фінікового коктейлю з чорним перцем всипати лід у шейкер. Додати простий фініковий сироп з чорним перцем, ром, бузиновий лікер та сік лайма; мішати доки добре не вимішається і охолоне. Вилити у склянку. Прикрасити гілкою свіжого розмарину, за бажанням. Подавати одразу ж.