Default
Тенденції в Смаках

ВЕГАНСЬКИЙ СИР ІЗ ЦВІТНОЇ КАПУСТИ

Сир із цвітної капусти, таке буває? Ще й як буває. Відтворіть приємну, апетитну клейкість класичного мексиканського сирного діпу, замінивши його поєднанням кокосового молока, цвітної капусти й кеш’ю. Перець поблано додасть тепла димного аромату. Насолоджуйтеся стравою, додаючи до неї такі закуски мексиканської кухні, як чипси тортилья, веганські начос або веганські енчіладас.

Кількість порцій:   2 1/2 склянки або 20 (2-ст.л.) 

Інформація про поживну цінність на порцію: 61 калорій,  загальна кількість жирів  5г, насичені жири  3г, холестерин 0мг, натрій 140мг, вуглеводи 3г, волокна 1г, всього цукрів 1г, білки 1г
(Доданий цукор 0г)

  • 10Хв

    Час підготовки

  • 30Хв

    час приготування

  • 61

    Калорії

  • 15

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 ст.л рослинної олії
  • 3/4 склянки нарізаної цибулі
  • 1/2 халапеньо, без насіння і тонко нарізаного
  • 1 1/2 ч.л Паприка копчена мелена
  • 1 ч.л Часник гранульований
  • 1/2 ч.л Кумин (Зира)
  • 1/8 ч.л Куркума
  • 1/2 ч.л сіль
  • 1 1/2 ч.л харчових дріжджей
  • 1 банка (350 r) кокосового молока
  • 1 ст.л білої пасти місо
  • 2 склянки кольорової капусти
  • 1/3 склянки сирих несолоних кеш'ю
  • 1 ст.л білиого оцту
  • 1/4 склянки приготовленої сальси

Приготування

  • Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю і халапеньо. Готуйте, періодично помішуючи, до пом'якшення, приблизно від 3 до 5 хвилин.

  • Перемішати спеції, сіль і дріжджі. Готуйте 1 хвилину. Перемішайте кокосове молоко і місо-пасту. Зменшіть вогонь до середньо-низького рівня; додайте цвітну капусту та кеш'ю. Готуйте, періодично помішуючи, поки цвітна капуста не стане м’якою, близько 20 хвилин. Перемішайте з оцтом і сальсою.

  • У блендері з вийнятою частиною центру кришки, для виходу пари, збийте суміш цвітної капусти у пюре порцiями на високій швидкості до гладкої консистенції. Якщо суміш занадто густа для обробки, додайте воду по 1 столовій ложці за раз, якщо це необхідно.

  • Поверніть суміш до каструлі. Перемішайте з додатковою сальсою або халапеньо, щоб досягти бажаного рівня гостроти. Готуйте і перемішуйте на низькомувогні до нагрівання. Подавайте гарячим з кукурудзяними чіпсами або використовувати як топінг для веганського тако і буріто.