Вже протягом багатьох століть перець вважають королем екзотичних приправ. Перець вирощують на плантаціях багатьох тропічних країн. У більшості випадків це трав'янисті і чагарникові рослини, тільки іноді - дерева. Існує декілька видів перцю: чорний , білий, зелений. Всі вони є плодами однієї рослини " piper nigrum " . Чорний перець - це незрілі плоди, які сушать на сонці (під впливом сонячних променів вони набувають чорного кольору, оболонка твердне і зморщується). Чорний перець гострий за смаком з лісовим ароматом. У молотом вигляді чорний перець використовують для заправки різних страв, фаршів, начинок. Перець додають в страви наприкінці готування, інакше, при тривалому варінні , страва набуває зайву гіркоту. Ця приправа ідеально доповнює м'ясні страви (свинину, яловичину, баранину, ягнятину) і рибу. Будь-який суп після додавання щіпки перцю набуває чудового смаку та аромату. Чорним перцем приправляють яйця, гарячі і холодні соуси. Невелику кількість перцю, іноді, додають у десерти.