Курка з соусом моле поблано
Кухні світу

Курка з соусом моле поблано

Моле Поблано це справжній мексиканський соус з чилі, спецій та шоколаду, що подається з куркою. Він найвідоміший з усіх видів моле. Моле Поблано виник в штаті Пуебла в Мексиці.
  • 19

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 велика курка
  • 1/8 склянка насіння кунжуту
  • 1/4 склянка насіння коріандру
  • 1/4 + 1/8 склянка рослинної олії
  • 1/6 склянка мигдалю
  • 1/6 склянка родзинок
  • 1/2 маленької цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1 скибочка черствого білого хліба
  • 1 великий стиглий помідор, без шкірки і насіння
  • 30 r темного шоколаду
  • 8 середніх сушених перців чилі мулатос
  • 2-3 середніх сушених перця чилі анчо
  • 3 сушених перця чилі пасілья
  • 1 ч.л Чорний перець мелений
  • 2 ч.л Приправа до кави та десертів
  • 3 склянки курячого бульйону
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 1/8 склянка цукру

Приготування

  • Видаляємо хвостики, розкриваємо перці, видаляємо насіння і перемички. Залишаємо 1 ч.л. насіння. Обсмажуємо перці на добре розігрітій сковороді на сильному вогні в невеликій кількості олії, приблизно по 15 секунд з кожного боку, щоб розкрити їх смак. Знімаємо перці зі сковороди, стряхуємо з них олію. Кладемо перці в миску і заливаємо повністю окропом. Придавлюємо перці тарілкою, щоб вони були повністю занурені у воду і залишаємо на годину.

  • Доки настоюються перці, готуємо інші інгредієнти для соусу. Кладемо помідор в досить велику миску (в неї повинні згодом влізти всі інші інгредієнти для соусу). Подрібнюємо шоколад та додаємо його в миску до помідора.

  • Обсмажуємо на середньому вогні в сухій сковороді насіння сушених перців (які відклали), постійно помішуючи, до легкого золотистого кольору. Так само підсушуємо і насіння кунжуту, а потім насіння коріандру, окремо. Трохи насіння кунжуту відкладаємо для прикраси. Додаємо все це насіння в миску. Додаємо в ту ж миску чорний перець мелений та приправу до кави та десертів.

  • На невеликій кількості рослинної олії обсмажуємо мигдаль, а потім родзинки і додаємо їх в миску.

  • Обсмажуємо до золотистого кольору цибулю і часник. Обсмажуємо з обох сторін скибочку хліба. Додаємо цибулю, розірваний на шматочки хліб та весь вміст миски поміщаємо в кухонний комбайн та перемелюємо в пюре. Перетираємо пюре через сито або невеликий сітчастий друшляк

  • Виймаємо з води набряклі перці і кладемо їх в комбайн. Перемелюємо в пюре. Перетираємо пюре через сито.

  • У каструлі з товстим дном розігріваємо трохи рослинної олії. Готуємо пюре з перців на середньому вогні, постійно помішуючи (приблизно 5 хвилин), а потім додаємо помідорне пюре і готуємо, постійно помішуючи, ще 5 хвилин. Додаємо 2,5 склянки бульйону, перемішуємо, нещільно накриваємо кришкою і варимо на маленькому вогні, іноді помішуючи близько 45 хвилин. В кінці додаємо морську сіль і цукор. Якщо соус густіший за жирні вершки, додаємо трохи бульйону.

  • На великій сковороді обсмажуємо шматки курки на невеликій кількості рослинної олії до золотистого кольору, приблизно по 5 хвилини з кожного боку. Кладемо обсмажені шматки в глибоку форму для запікання. Заливаємо курку соусом. Накриваємо кришкою або фольгою і поміщаємо в розігріту до 180° С духовку на 2 години. Подаємо курку з великою кількістю соусу, посипавши її кунжутним насінням, з рисом або кукурудзяними коржами. Смачного!