Тайське масаманське карі
Кухні світу

Тайське карі "Масаман"

Це відоме тайське карі дуже смачне. Може бути приготоване з куркою, яловичиною або бараниною.
  • 23

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Для пасти Карі:
  • 3 зубчики часнику, подрібненого
  • 1/4 ч.л сухої пасти з креветок
  • 3/4 ч.л Чилі гострий
  • Для основної страви
  • 450 r філе баранини, порізаної кубиками
  • 225 r картоплі, порізаної кубиками
  • 200 r кокосової крем-пудри змішаної з 600 мл гарячої води (для кокосового молока)
  • 1 ст.л тайського рибного соусу
  • 8 стручків кардамону
  • 1/2 ч.л Кориця мелена
  • 1 ст.л коріандру
  • 1/2 ч.л пасти тамаринду
  • 1 ч.л (столова ложка) лимонного соку
  • 1 ст.л цукрової пудри
  • 50 r смаженого арахісу, для гарніру
  • 1/2 ч.л Кумин (Зира)
  • 1 щіпка меленої гвоздики
  • 1/2 ч.л Кориця мелена
  • 2 стручки кардамону
  • 1/2 ч.л тертої лимонної цедри
  • 1 ст.л оливкової олії
  • 75 r цибулини, дрібно нарізаної

Приготування

  • Для приготування пасти: Змішайте всі спеції і цедру лимона разом в миску. Нагріти олію в сковороді і обсмажити цибулю і часник до м’якості. Додати пасту з креветок і добре перемішати. Помістіть в блендер разом з прянощами і 3 столовими ложками холодної води. Збийте до однорідної маси.

  • Покладіть баранину, картоплю, кокосове молоко, рибний соус, кардамон і корицю у велику каструлю і повільно доведіть до кипіння, помішуючи. Варити на повільному вогні під кришкою протягом 1 години або доки баранина не стане ніжною, а рідина не зменшиться.

  • Додайте пасту карі разом з пастою з тамаринду, лимонним соком і цукровою пудрою. Варити на повільному вогні ще 2-3 хвилин та подавайте на стіл. Прикрасити смаженим арахісом.