Default
Тенденції в Смаках

Арепи з плантаном , шматочками м’яса та гострим соусом дзадзикі.

Кулінарні хитрощі:

Готуючи тісто для арепи, під руками слід мати миску холодної води. Якщо руки стають надто липкими під час замішування та формування ареп, змочіть їх у холодній воді і продовжуйте працювати з тістом.

Арепи і соус дзадзикі можна приготувати заздалегідь та зберігати в холодильнику в окремих герметичних контейнерах до 3 днів. Перед подаванням розігрійте арепи в гарячій змащеній маслом сковороді.

Бавет-стейк – це вирізка з пашини, з якої виходить жирніший, але водночас дуже смачний стейк.Традиційно готується на слабкому вогні, глибоким просмажуванням, але якщо його готувати швидко і на сильному вогні, це надасть повного смаку і ніжної текстури, якщо стейк на деякий час відкласти.

  • 45Хв

    Час підготовки

  • 45Хв

    час приготування

  • 24

    Інгредієнти

Інгредієнти

10

(по 1 арепі)

Порцій

Солодкі арепи з плантаном (бананом):

  • 1 ст.л оливкової олії
  • 2 стиглих банани, очищені від шкірки та порізана на невеликі кубики
  • 350 мл молока
  • 350 мл води
  • 125 r несоленого масла, окремо
  • 450 r масарепи (попередньо приготоване кукурудзяне борошно)
  • 1½ ч.л Морська сіль

Гострий соус дзадзикі:

  • 1 невеликий перець хабанеро або гострий червоний чилі (довжиною близько 2,5 см), без хвостика
  • 1 лайм, сік
  • 1 ст.л білого оцту
  • 1 ч.л цукру
  • ½ ч.л Морська сіль
  • 200 r дуже стиглих помідорів без насінин і дрібно порізаних
  • 75 r огірків без насінин і порізаних
  • 3 дрібно нарізані зелені цибулини
  • 250 r звичайного грецького йогурту
  • 2 ст.л порізаного коріандру

Стейк:

  • 450 r Бавет-стейку
  • 1 ч.л оливкової олії
  • 1 ч.л Чорний перець мелений
  • 1 лимон, цедра
  • ½ ч.л часникових гранул
  • ½ ч.л Орегано
  • ½ тонко нарізаної червоної цибулини

Приготування

  • Для приготування ареп у великій чавунній сковороді на середньому вогні нагрійте олію. Додайте банани і готуйте до золотаво-коричневого кольору, час від часу помішуючи. Витягніть банани і відкладіть.

  • У невелику каструлю помістіть молоко та воду з половиною масла. Готуйте на середньому вогні близько 5 хвилин або доки масло не розтопиться. Заберіть із вогню і злегка остудіть.

  • У середній мисці змішайте борошно з морською сіллю. Перемішуючи, повільно вливайте молочну суміш у суміш борошна до повного поглинання рідини. (В суміші можуть бути грудочки.) Додайте банани і вимішуйте суміш руками до утворення однорідної маси і рівномірного розподілу бананів. Розділіть тісто на 10 однакових кульок. Кожну кульку притисніть руками, щоб утворилась паляниця діаметром близько 10 см і товщиною 1,5 см.

  • На середньо-сильному вогні у тій самій чавунній сковороді розтопіть 1 ст. л. масла, що залишилося. Смажте арепи партіями, приблизно по 6 хвилин із кожного боку, або доки вони не стануть золотаво-коричневими і злегка хрусткими, дещо притискаючи арепи. Зменште вогонь до середньо-слабкого, якщо арепи дуже швидко підсмажуються. За потреби додайте на сковороду ще масла між партіями. Перекладіть арепи на тарілку та злегка остудіть. (Арепи можна використовувати протягом 3 днів. Зберігайте їх у холодильнику в герметичному контейнері. Перед подаванням доведіть до кімнатної температури, розігрівши у гарячій змащеній маслом сковороді.)

  • Для приготування соусу дзадзикі у блендері або кухонному комбайні змішайте до однорідності хабанеро, сік лайму, оцет, цукор і морську сіль. У середній мисці змішайте помідори, огірок і зелену цибулю. На сковороду додайте суміш із хабанеро і ретельно перемішайте. Легко вмішайте йогурт і коріандр. Покладіть у холодильник до готовності для подавання на стіл.

  • Для приготування стейку змістіть його олією. Посипте перцем, лимонною цедрою, часниковими гранулами й орегано. Готуйте стейк на грилі на середньо-сильному вогні до ступеню готовності на свій смак, а потім, перш ніж порізати його на тонкі смужки, відкладіть на 5 хвилин.

  • Щоб закінчити арепи, розріжте кожну з них упоперек приблизно на 2/3, зробивши кишеньку. У кожній арепі рівномірно розподіліть соус дзадзикі. Зверху покладіть смужки стейку, цибулю і додатковий соус дзадзикі, за бажання. Відразу подавайте.