час приготування
Інгредієнти
Для соусу томатілло збризнути томатілло, чилі серрано та часник олією. Викласти на деко, вкрите фольгою та запікати протягом 4 - 6 хвилин доки томатільо і чилі не почнуть добре пропікатися. Трохи остудити. Помістити томатільо, чилі та часник у блендер. Додати вершковий сир і 1/2 чашки кесо фреско, закрити кришкою і збивати на середній швидкості до консистенції пюре. Додати зелену цибулю, кінзу, 1 столову ложку чилі фресно та морську сіль. Збивати до однорідної консистенції.
Для начинки емпанадас змішати 2/3 чашки соусу томатільо та 1/2 чашки кесо фреско у великій ємності. Додати креветки, 1/4 чашки мигдалю, 1 столову ложку чилі фресно, кумин (зира) та мелений червоний перець солодкий, всі інгредієнти добре перемішати.
Потім викласти листи тіста на поверхні, злегка посипаній борошном. Круглим 4-дюймовим ножем вирізати в кожному листі по 5 кружечків, щоб у цілому вийшло 20 штук. Покласти по 1 столовій ложці з гіркою начинки на половину кожного кружечка. Змочити водою краї кожного кружечка. Зігнути навпіл та притиснути краї веделкою. Викласти на незмазане деко на відстані близько 4 см один від одного. Проткнути веделкою верх кожного емпанадас для вентиляції.
Випікати в попередньо розігрітій до 200C° духовці протягом 20 хвилин до появи світло-золотавої скоринки. Змішати 1/4 чашки мигдалю з 1 столовою ложкою чилі фресно та посипати цією сумішшю емпанадас. Подавати із соусом томатілло