Емпанадас з креветками і сиром фреско, під соусом з обсмажених томатільо
Тенденції в Смаках

Емпанадас з креветками і сиром фреско, під соусом з обсмажених томатільо

Емпанадас - популярна вулична їжа в Латинській Америці, походить з Іспанії та Португалії, з начинкою переважно із морепродуктів. Емпанадас наповнюється креветками та вершковим сиром кесо фреско та подається під гострим мексиканським соусом (сальсою) з томатілло.
  • 50Хв

    час приготування

  • 15

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 200 r 200гдобре вимитих мексиканських томатільо* без шкірки
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 200 r середніх очищених і дрібно нарізаних креветок
  • 1/2 подрібненого мигдалю
  • 1 ч.л Кумин (Зира)
  • 1/2 ч.л Червоний перець солодкий
  • 750 r охолодженого тіста для емпанадас (4 листи)
  • 3 чилі серрано, без насіння
  • 3 зубчика часнику
  • 2 ч.л оливкової олії
  • 100 r вершкового сиру
  • 1 склянка подрібненого кесо фреско
  • 3 штуки нарізаної зеленої цибулі
  • 3 ст.л крупно порізаної свіжої кінзи
  • 3 ст.л подрібнених чилі фресно* без насіння

Приготування

  • Для соусу томатілло збризнути томатілло, чилі серрано та часник олією. Викласти на деко, вкрите фольгою та запікати протягом 4 - 6 хвилин доки томатільо і чилі не почнуть добре пропікатися. Трохи остудити. Помістити томатільо, чилі та часник у блендер. Додати вершковий сир і 1/2 чашки кесо фреско, закрити кришкою і збивати на середній швидкості до консистенції пюре. Додати зелену цибулю, кінзу, 1 столову ложку чилі фресно та морську сіль. Збивати до однорідної консистенції.

  • Для начинки емпанадас змішати 2/3 чашки соусу томатільо та 1/2 чашки кесо фреско у великій ємності. Додати креветки, 1/4 чашки мигдалю, 1 столову ложку чилі фресно, кумин (зира) та мелений червоний перець солодкий, всі інгредієнти добре перемішати.

  • Потім викласти листи тіста на поверхні, злегка посипаній борошном. Круглим 4-дюймовим ножем вирізати в кожному листі по 5 кружечків, щоб у цілому вийшло 20 штук. Покласти по 1 столовій ложці з гіркою начинки на половину кожного кружечка. Змочити водою краї кожного кружечка. Зігнути навпіл та притиснути краї веделкою. Викласти на незмазане деко на відстані близько 4 см один від одного. Проткнути веделкою верх кожного емпанадас для вентиляції.

  • Випікати в попередньо розігрітій до 200C° духовці протягом 20 хвилин до появи світло-золотавої скоринки. Змішати 1/4 чашки мигдалю з 1 столовою ложкою чилі фресно та посипати цією сумішшю емпанадас. Подавати із соусом томатілло