Овочеві млинці, приправлені травами, з йогуртовим соусом з козячого сиру
Тенденції в Смаках

Овочеві млинці, приправлені травами, з йогуртовим соусом з козячого сиру

Хрумкі, пікантні овочеві млинці достатньо легкі для їх подачі як аперитиву або ж гарніру, хоча вони можуть бути й основною стравою. Полита грецьким йогуртом, що приправлений лляним насінням, ця ароматна страва, без сумніву, змусить кожного з’їсти свої овочі.
  • 45Хв

    час приготування

  • 15

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1/2 склянка знежиреного простого грецького йогурту
  • 1/4 склянка дрібно нарізаної селери
  • 1 склянка листя молодого шпинату, стебла видалити і крупно нарізати листя
  • 2 яйця
  • 1/2 склянка простих панірувальних сухарів
  • 1/2 ч.л Чорний перець мелений
  • 1 склянка тертого цукіні, добре вижатого
  • 1/3 склянка молока
  • 2 ст.л козячого сиру, розім’ятого
  • 4 ч.л суміші лляного насіння і середземноморських трав(рецепт далі), розділити на частини
  • 1 1/8 ч.л Морська сіль, , розділити на частини
  • 3 ст.л рослинної олії, розділити на порції
  • 1 склянка дрібно нарізаної цибулі
  • 1/2 склянка дрібно нарізаного зеленого салатного перцю
  • 1/2 склянка тертої моркви

Приготування

  • Для приготування йогуртового соусу, змішати йогурт, молоко, козячий сир, 1 чайну ложку суміші льону і 1/8 чайної ложки морської солі в маленькій ємкості до однорідної маси. Накрити кришкою. Охолоджувати до подачі на стіл.

  • Для приготування приправлених травами овочевих млинців, розігріти 1 столову ложку олії у великій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, салатний перець, моркву і селеру; готувати, перемішуючи, протягом 5 хвилин або до готовності. Додати шпинат; готувати, перемішуючи, протягом 2 хвилин або доки шпинат не протушкується. Охолоджувати суміш доки овочі не охолонуть.

  • Збити яйця, панірувальні сухарі, 1 столову ложку суміші лляного насіння, що залишилась, 1 чайну ложку морської солі і перець в середній посудині, щоб все добре перемішалось. Додати цукіні і овочеву суміш; добре перемішати. Охолоджувати протягом 5 хвилин, щоб суміш ущільнилась. Сформувати 10 калачиків (близько 3 см у діаметрі і товщиною 0,5 см), використовуючи близько 1/4 склянки суміші для кожного калачика.

  • Розігріти 2 столові ложки олії на тій же сковороді на середньому вогні. Покласти половину калачиків; готувати протягом 2 хвилин з кожного боку або до золотистого кольору. Підсушити на паперовому рушнику. Повторити з рештою калачиків. Подавати овочеві млинці з йогуртовим соусом.