Пряне бананове пюре
Тенденції в Смаках

Пряне бананове пюре

Солодкість стиглих бананів врівноважує пряний і кислий смак соусу, приготованого з чилі аджі амарілло, червоного перцю, оцту і лимонного соку. Ідеальний гарнір для курки й інших видів м'яса.
  • 25Хв

    час приготування

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 4 ст.л вершкового масла, розділити
  • 1/2 ч.л Кумин (Зира)
  • 1/4 ч.л
  • 4 ст.л оливкової олії, розділити
  • 4 середніх жовтих (стиглих, але твердих) банани (близько 900г), очищених і порізаних на 1,5 см скибочки
  • 2 ч.л рубленого свіжого часнику
  • 2 ст.л пасти аджі амарілло
  • 2 ст.л свіжого соку лайма (близько 1 лайму)
  • 2 ст.л білого оцту
  • 2 ст.л дрібно нарізаної свіжої кінзи
  • 3/4 ч.л Чилі гострий

Приготування

  • Розігріти 3 столові ложки вершкового масла і 2 столові ложки олії на великій сковороді на середньому вогні доки масло не розтане. Додати половину скибочок банана; готувати 2-3 хвилини з кожного боку або до золотистого кольору. Використовуючи щипці, перекласти скибочки банана у велику миску. Обгорнути посудину фольгою, щоб зберігалось тепло. Повторити з рештою шматочків банана. (Не зливати решту олії, яка залишилися на сковороді).

  • Розігріти ще 2 столові ложки олії і 1 столову ложку вершкового масла на сковороді на тій же середній температурі, доки масло не розтане. Вмішати часник вінчиком. Забрати сковорідку з вогню. Добре вмішати інші інгредієнти. Залити соусом банани в мисці. Ретельно потовкти. Подавати відразу ж. Посипати дрібно нарізаною кінзою за бажанням.