Рис з карибським кокосом та голубиним горохом
Тенденції в Смаках

Рис з карибським кокосом та голубиним горохом

Ця варіація традиційної домініканської страви, відомої як Moro de Gandules con Coco, що схожа на різотто з кремовою консистенцією з кокосу та голубиного гороху, отримує нові грані смаку завдяки солодкій картоплі та пряному соусу з підсмаженого кокосу, гострому перцю Скоч Бонет, зеленим оливкам та кінзі.
  • 55Хв

    час приготування

  • 18

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 ст.л рослинної олії
  • 1 ч.л Орегано
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 1 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1 склянка білого рису середньої зернистості
  • 425-450 грам голубиного гороху, відцідженого та промитого
  • 390 r кокосового молока
  • 1 1/2 склянка води
  • 1/4 склянка томатного соусу
  • 1/2 склянка підсмажених кокосових пластівців
  • 225 r солодкої картоплі, почищеної та нарізаної на кубики 7х8 см (приблизно 2 склянки)
  • 1/2 склянка нарізаного червоного перцю
  • 1/4 склянка нарізаної цибулі
  • 1/4 склянка дрібно нарізаної свіжої кінзи, поділити
  • 1/4 склянка фаршированих перцем зелених оливок, поділити
  • 1 ст.л дрібно нарізаного перцю чилі Скоч Бонет або перцю Хабанеро, поділити
  • 2 ч.л Кумин (Зира)
  • 3 зубчики часнику, нарізані

Приготування

  • Розігріти олію в 4-літровій чавунній каструлі при середній температурі. Додати солодку картоплю, нарізаний червоний перець, цибулю і по 1 чайній ложці кінзи і оливок, а також 1 чайну ложку чилі; готувати і помішувати 3-5 хв., або доки перець та цибуля не розм’якнуть, а солодка картопля не зазолотиться. Додати рис, кумин, часник, орегано, червоний перець солодкий та морську сіль; варити та помішувати 2-3 хв., або доки рис не стане прозорим.

  • Домішати голубиний горох, кокосове молоко, воду та томатний соус. Довести до кипіння при середній температурі. Зменшити температуру до мінімальної; закрити кришкою і залишити варитися на повільному вогні протягом 20 хв., або доки рис не стане ніжним і втягне вологу. Зняти з плити. Дати постояти закритому 5 хв. Відкрити і дати постояти ще 5 хв. Розпушити рис виделкою.

  • Змішати підсмажений кокос, кінзу, яка залишилася, оливки та перець чилі в маленькій посудині. Подавати рис із кокосовою сумішшю.