Соус із підсмажених горіхів із гранатовою мелясою
Тенденції в Смаках

Соус із підсмажених горіхів із гранатовою мелясою

Це пюре зі смажених волоських горіхів, смаженого червоного болгарського перцю, кумину, гвоздики гострого чилі, полите солодкою пікантною гранатовою мелясою, — улюблена близькосхідна закуска.
  • 55Хв

    час приготування

  • 13

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Гранатова меляса:
  • 1 ч.л Кумин (Зира)
  • 1/2 ч.л меленої гвоздики
  • 1/2 ч.л Чилі гострий
  • Морська сіль
  • 2 склянки гранатового соку
  • 1 ст.л цукру
  • 1 ст.л лимонного соку
  • Соус із підсмажених горіхів:
  • 1,5 склянка волоських горіхів, підсмажених
  • 1 червоний болгарський перець, обсмажений і без шкірки
  • 1/2 склянка томатного пюре
  • 2 ст.л панірувальних сухарів

Приготування

  • Щоб приготувати гранатову мелясу, доведіть усі складники до кипіння в маленькій каструлі на сильному вогні. Зменшіть вогонь до помірно слабкого; залиште кипіти 30-35 хвилин або доки суміш зменшиться в об’ємі до 1/4 склянки і набуде консистенції густого сиропу. Повністю охолодіть.

  • Щоб приготувати соус, покладіть усі складники в кухонний комбайн; закрийте кришкою. Змішуйте до отримання однорідної маси.

  • Ложкою наберіть соус у сервірувальну тарілку. Полийте 2 столовими ложками гранатової меляси. Подавайте з нааном.