Default
Тенденції в Смаках

Суп із запечених овочів із запеченим авокадо

Спробуйте цей пікантний теплий суп для смачного обіду або післяобіднього перекусу. Основними складниками є запечені гливи, помідори «сливка» та цибуля. Такі приправи, як тим’ян і шавлія, надають неповторної насиченості смаку. Довершіть страву запеченим авокадо та поливкою з оливкової олії.

 

Готуйте заздалегідь: Дотримуючись рецепту, приготуйте суп і топінг. Накрийте кришкою і зберігайте в холодильнику до 3 днів. Щоб підігріти суп, наберіть його в ємність для мікрохвильової печі. Розігрівайте в мікрохвильовій печі у високому режимі протягом 1 хвилини або доки достатньо не нагріється. Топінг розігрівайте в мікрохвильовій печі окремо у Високому режимі протягом 30 секунд, і перед подаванням на стіл викладіть його на розігрітий суп.

  • 20Хв

    Час підготовки

  • 50Хв

    час приготування

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

6

(по 1 склянці)

Порцій

  • 450 r (приблизно 5 великих) помідорів «сливок», розрізаних начетверо
  • 450 r (приблизно 6 склянок) свіжих глив, почищених
  • 1 середня солодка цибулина, розрізана начетверо
  • 4 ч.л оливкової олії, окремо
  • 2 ч.л Морська сіль
  • 1/2 ч.л листя тим’яну
  • 1/2 ч.л тертої шавлії
  • 1/2 чашка Чорний перець мелений
  • 1 середнє авокадо, очищене від шкірки і без кісточки та порізане шматками розміром майже 2 см
  • 1.5 склянки несоленого овочевого бульйону
  • 1 склянки води

Приготування

  • Попередньо розігрійте духовку до температури 230°C. У велику миску покладіть помідори, гриби і цибулю. Додайте 3 чайні ложки оливкової олії, 1 1/2 чайної ложки морської солі, тим’яну, шавлії та 1/4 чайної ложки перцю; ретельно перемішайте. В окремій невеликій мисці легенько перемішайте авокадо з 1 чайною ложкою оливкової олії, 1/2 чайної ложки морської солі та 1/4 чайної ложки перцю, що залишилися.

  • Покладіть помідори і грибну суміш на одну частину мілкого дека, встеленого фольгою. На іншу частину дека покладіть авокадо. Запікайте протягом 35-40 хвилин або до золотаво-коричневого кольору і ніжної текстури овочів.

  • Тим часом на середньому вогні у невеликій каструлі доведіть до кипіння бульйон і воду. Накрийте кришкою. Зменшіть вогонь до слабкого і не дайте охолонути, доки не буде готовий до використання.

  • Обережно додайте теплу бульйонну суміш і запечені помідори, гриби та цибулю в контейнер блендера, залишивши на деку запечене авокадо. Знявши центральну частину кришки блендера для виходу пари, на високих оборотах збивайте до утворення однорідного пюре. (Або зробіть пюре із суміші в каструлі, використовуючи занурювальний блендер.)

  • Налийте суп у сервірувальні тарілки або чашки, а зверху покладіть запечене авокадо. За бажання, збризніть оливковою олією перед самою подачею на стіл.