Тріска запечена з насінням матча та салат з помідорів і соусом песто зі шпінату
Тенденції в Смаках

Тріска запечена з насінням матча та салат з помідорів і соусом песто зі шпінату

Цей легкий і свіжий рецепт містить запечену тріску, приправлену зеленим чаєм матча, в поєднанні з мигдалевим песто, шпинатом і салатом зі свіжих помідорів та огірків. Відтінки білого бальзамічного оцту, лимонної цедри і матча створюють баланс для швидкої і корисної рибної вечері.
  • 30Хв

    час приготування

  • 20

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Печена тріска з матча:
  • 2 склянки листя молодого шпинату
  • 1/2 склянка розколотого мигдалю
  • 1/3 склянка оливкової олії холодного віджиму
  • 2 ст.л води
  • 2 ст.л білого бальзамічного оцту
  • 1 ч.л суміші зеленого чаю матча з імбиром і цитрусом
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 1/4 ч.л Чорний перець мелений
  • Салат з помідорів:
  • 1 склянка чері або виноградних томатів, розрізаних на четвертинки
  • 1/4 склянка білого бальзамічного оцту
  • 1/3 склянка дрібно нарізаного огірка
  • 3 ст.л оливкової олії
  • 1 ч.л тертої цедри лимона
  • 1/4 ч.л Мята
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 6 філе тріски, 120г кожне
  • 1 ч.л суміші зеленого чаю матча з імбиром і цитрусом (рецепт дивіться далі)
  • Песто зі шпинату:

Приготування

  • Для приготування тріски з матча, добре змішати оцет, олію, цедру лимона,м'ятуі морську сіль у невеликій ємкості. Відкласти 1 столову ложку маринаду для салату з помідорів. Покласти тріску у великий пластиковий пакет із застібкою або у скляний посуд. Додати маринад, що залишився; добре все змішати. Охолоджувати в холодильнику протягом 30 хвилин.

  • Тим часом, для приготування песто зі шпинату, покласти шпинат, мигдаль, олію, воду, оцет, 1 чайну ложку суміші матча, морську сіль і перець у кухонний комбайн або чашу блендера; закрити кришкою. Змішувати доки добре не змішається і не стане однорідним. Якщо песто занадто густий, додати додаткові 1-2 столові ложки води до отримання однорідної маси.

  • Витягти тріску з маринаду. Видалити залишковий маринад. Помістити тріску у велику форму для випікання, на попередньо вкриту папером для випікання. Посипати 1 чайною ложкою суміші матча і додатково сіллю і перцем за смаком. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці протягом 10 хвилин або поки риба легко не простромлюватиметься виделкою.

  • Для приготування салату з помідорів, змішати помідори, огірок і 1 столову ложку маринаду, що залишився, у невеликій посудині; добре перемішати.

  • При подачі рівномірно розкласти песто на кожній тарілці. Зверху покласти філе тріски. Зверху на тріску викласти ложку салату з помідорів.