Default
Тенденції в Смаках

Свинина з брокколіні Стір-Фрай з соусом XO по-італійськи

Азіатський соус XO отримує італійські нотки у цій класичній середземноморській страві з насиченим смаком умамі. Смажені брокколіні приправлені солодко-солоним італійським соусом XO подаються зі смаженою з часником свининою на теплій поленті. Вечеря, про яку можна мріяти!

Інформація про поживну цінність на порцію: 341 калорій, жирів всього 17 г, насичених жирів 6 г, холестерину 60 мг, натрію 721 мг, вуглеводів 23 г, волокна 3 г, білки 24 г, загальний вміст цукрів 4 г

  • 10Хв

    Час підготовки

  • 16Хв

    час приготування

  • 13

    Інгредієнти

Інгредієнти

8

Порцій

  • 560 r свинної вирізки, нарізаної кубиками по 2,5см
  • 1 ст.л Часник гранульований
  • 1 1/4 ч.л Морська сіль
  • 1/4 ч.л Чорний перець мелений
  • 1 ст.л бальзамічного оцту
  • 3 ст.л оливкової олії екстра-вержін, окремо
  • 4 склянки брокколі, обрізаних і нарізаних по діагоналі на 1см шматки
  • 1/4 склянка Соус ХО по-італійськи
  • 2 склянки курячого бульону
  • 2 склянки молока
  • 1 склянка розчинної паленти
  • 1 склянка подрібненого сиру пармезан, плюс трохи для подачі
  • 2 ст.л вершкового масла

Приготування

  • Покладіть свинину у велику миску. Додайте часник, 1/4 чайної ложки морської солі, перцю і оцту; струсіть, щоб добре перемішалось. Нагрійте 1 столову ложку олії у великій сковороді на сильному вогні. Додайте свинину; смажте з усіх боків. Вийміть свинину зі сковороди. Відкладіть.

  • Нагрійте 2 столові ложки олії, що залишились в тій же сковороді. Додайте брокколі; перемішайте до готовності хрусткої маси, близько 5 хвилин. Вмішайте соус XO, щоб поктити брокколі. Поверніть свинину на сковороду; перемішуйте до нагрівання.

  • Тим часом для паленти змішайте у великій каструлі курячий бульон, молоко та 1 чайну ложку морської солі, доведіть до кипіння. Постійно збиваючи, додайте паленту тонкою струмкою. Зменшіть вогонь до низького; постійно помішуючи, тушкуйте 3 - 4 хвилини або до загустіння. Зніміть з вогню. Вмішайте пармезан і вершкове масло. Подавайте свинину та брокколі на Паленті з додатковим соусом XO. Посипте додатково сиром пармезан.

  • Кулінарні поради: • Соус XO - знакова приправа, вперше створена у Гонконзі. Цю розкішну суміш зазвичай роблять із сушених креветок та гребінців, з китайської сухої сушеної шинки, часнику та різних перців чилі. Інгредієнти, поєднані в олії, створюють інтенсивний солодкий, солоний, насичений аромат умамі.