Default
Тенденції в Смаках

Вегетаріанський соус ХО

Соус ХО – це заправка зі смаком умамі, завдяки ключовим інгредієнтам, таким як, сушені креветки і морські гребінці, копчена шинка, перець чилі, цибуля, олія – містить у собі цілу палітру смаків: пікантний з присмаком диму, солодкий, гострий та солоний. Ця вегетаріанська версія включає в себе ароматні спеції, соєвий соус, мед, часник і гриби шиітаке -  для створення бажаного смаку, яким відомий традиційний соус XO. Можна додати його до збитих яєць, обсмажити з ним овочі або заправити ним зажарку. Список застосувань цього унікального соусу нескінченний.

Кількість порцій: 12 (по 2 ст.л.) або 1 1/2 склянки

Інформація про поживну цінність на порцію: 137 калорій, жирів всього 13 г, насичених жирів 1 г, холестерину 0 мг, натрію 442 мг, вуглеводів 4 г, волокна 1 г, білки 1 г, загальний вміст цукрів 2 г

  • 10Хв

    Час підготовки

  • 10Хв

    час приготування

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

Приготування

  • Помістіть гриби в кухонний комбайн; закрийте кришкою. Подрібніть. Видаліть з кухонного комбайна; відкладіть. Помістіть часник і цибулю шалот в кухонний комбайн; закрийте кришкою. Подрібніть.

  • Нагрійте 1/3 склянки олії у великій сковороді на середньо-низькому вогні. Додайте часникову суміш. Варіть і перемішуйте 2 хвилини або до отримання аромату. Додайте гриби, соєвий соус, мед, спеції, сіль і залишки 1/3 склянки олії. Варіть і помішуйте 7 хвилин або доки гриби не стануть м’якими.

  • Зберігайте вегетаріанський соус XO в герметичній тарі в холодильнику до 1 тижня.

  • Кулінарні поради: Соус XO - знакова приправа, вперше створена у Гонконзі. Цю розкішну суміш зазвичай роблять із сушених креветок та гребінців, з китайської сухої сушеної шинки, часнику та різних перців чилі. Інгредієнти, поєднані в олії, створюють інтенсивний солодкий, солоний, насичений аромат умамі. Спробуйте вегетаріанський соус XO в нашому рецепті Локшина з тофу і вегетаріанським соусом XO. Перемішайте вегетаріанський XO зі смаженим рисом і локшиною, обсмажте та використовуйте для приправляння смажених або грильованих овочів.