Default
Тенденції в Смаках

Карибський гострий бульйон із соусом для піци з папайї

Кулінарні хитрощі:

Як попередньо розігріти довговарку і подавати на стіл: Попередньо розігрійте довговарку, наполовину наповнивши чашу окропом. Накрийте і 45 хвилин розігрівайте у високому режимі. Перед самим подаванням на стіл вилийте з чаші довговаркии гарячу воду. Обережно налийте в неї гарячий бульйон і залиште високий режим.

Якщо ви знайшли копчену рульку, використовуйте хороший шматок шинки або нарізаний кубиками копчений бекон.

  • 45Хв

    Час підготовки

  • 3Хв

    час приготування

  • 34

    Інгредієнти

Інгредієнти

10

Порцій

Бульйон

  • 900 r копченої свинячої рульки
  • 2 цибулини, порізані
  • 1 морквина, порізана скибочками по діагоналі
  • 1 гілочка селери, порізана скибочками по діагоналі
  • 2 літри води
  • 1 літр курячого бульйону-основи
  • 1 гострий червоний перець чилі, наприклад, «Шотландський берет» або хабанеро
  • 2 лаврові листки Kamis
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 1 ч.л тим’яну
  • 1 ч.л Куркума
  • ½ ч.л меленого запашного перцю
  • ½ ч.л Чорний перець мелений
  • 2 ст.л кукурудзяного борошна
  • 50 мл мл води
  • 2 x 400 г банки консервованого кокосового молока
  • 1 лайм, сік

Соус для піци з папайї

  • 450 r свіжої папайї, порізаної кубиками
  • 125 мл яблучного оцту
  • 1 нарізаний перець чилі «Шотландський берет» або хабанеро без насінин
  • 1/4 порізаної цибулини
  • 125 мл Російська гірчиця
  • 1 ч.л Морська сіль
  • ½ ч.л меленого запашного перцю
  • ½ ч.л часникових гранул
  • ½ ч.л Імбир мелений для випічки
  • ¼ ч.л меленого часнику

Доповнення

  • 450 r сирих невеликих морських гребінців (близько 20 шт.)
  • 450 r сирих креветок, повністю очищених (близько 20 шт.)

Гарніри

  • Варений рис
  • Підсмажений і подрібнений кокос
  • Бананові чіпси
  • Свіже манго, порізане кубиками
  • Маленький червоний або зелений болгарський перець, порізаний на тонкі кружальця або великий червоний або зелений болгарський перець, порізаний кубиками

Приготування

  • Для приготування бульйону покладіть рульку, цибулю, моркву та селеру у велику каструлю для бульйону. Готуйте, час від часу помішуючи, на середньому вогні 5-6 хвилин. Додайте воду, курячий бульйон, перець чилі і приправи та доведіть до кипіння. Зменште вогонь до слабкого, накрийте кришкою і кип'ятять протягом 1 години, час від часу знімаючи жир.

  • Зніміть кришку і кип'ятять ще 30 хвилин, продовжуючи іноді знімати жир. Витягніть рульку та знову зніміть жир. У невеликій мисці збийте кукурудзяне борошно з 50 мл холодної води, потім додайте його у глечик із кокосовим молоком. Готуйте на середньо-слабкому, а потім на середньому вогні ще 30 хвилин. Додайте до бульйону сік лайму.

  • Щоб приготувати соус для піци з папайї, покладіть усі складники в кухонний комбайн. Подрібнюйте на високій швидкості до утворення однорідної маси. Перекладіть у середню каструлю і доведіть до кипіння. Зменште вогонь до слабкого і кип'ятіть 10-15 хвилин, потім перелийте в середню миску.

  • Покладіть гребінці та креветки на тарілки, а решту гарнірів залиште в мисках.

  • Для подавання на стіл налийте бульйон в електричний китайський самовар або попередньо розігріту довговарку. Дозвольте гостям доготувати креветки та гребінці в бульйоні. (Морепродукти слід готувати, час від часу помішуючи, близько 5 хвилин або до повної готовності.)

  • Нехай кожен гість сам собі вибере миску. Покладіть невелику кількість рису в миску, а потім на рис налийте бульйон і морепродукти. Додайте невелику кількість соусу для піци з папайї, а зверху — за бажанням, гарнір.