Default
Тенденції в Смаках

Мексиканський суп позоле з зеленим чилі та насінням лотоса

Суп теж любить насіння! Особливо насіння лотоса - основний продукт в азіатській кухні, в основному продається в сухому, лущеному вигляді. Замініть традиційну мексиканську мамалигу на насінням лотоса в цьому рецепті - воно пом'якшуються під час приготування їжі, подібно до квасолі.

Кількість порцій: 6

Інформація про поживну цінність на порцію: 401 калорій, всього жирів 21г, насичених жирів 6г, холестерину 53 мг, 1142 мг натрію, вуглеводи 27г, волокна 4г, білки 26г
  • 20Хв

    Час підготовки

  • 1год 20Хв

    час приготування

  • 401

    Калорії

  • 17

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 ст.л Перець чилі
  • 1 ч.л Кумин (Зира)
  • 1 ч.л Орегано
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 450 грам смаженої свинячої лопатки без кістки, нарізаної на шматочки по 1,2 см
  • 4 ст.л рослинної олії, окремо
  • 3 стебла селери, нарізаної на шматки по 3 см (близько 1 склянки)
  • 1 середня цибуля, розрізана на частини по 3см (близько 2 склянки)
  • 2 невеликих кубики перцю чилі поблано, очищених від насіння і розрізаних на 3 см частини (близько 1 склянки)
  • 100 грам нарізаних грибів шиітаке
  • 3 ст.л зубчика часнику, подрібнені в пасту
  • 2 ст.л імбиру, подрібнені в пасту
  • 2 літри курячого бульйону
  • 175 грам висушеного насіння лотоса
  • 250 грам подрібненої капусти Бок чой
  • 1 жменька нарізаного свіжої кінзи
  • 1 лайм, нарізаний дольками

Приготування

  • Змішати перець чилі, кумин, орегано і морську сіль у великій мисці. Додати свинину, потрусити, щоб свинина рівномірно покрилася сумішшю спецій.

  • Нагрійте 2 столові ложки олії у великій важкій каструлі (500мл) на середньому вогні. Додати селеру, цибулю і перці поблано. Готуйте від 4 до 5 хвилин або поки овочі не почнуть розм'якшуватися. Додати гриби шиітаке, 2 столові ложки часнику і 1 столову ложку імбиру; варити від 3 до 4 хвилин або до пом'якшення грибів. Зняти овочі з каструлі.

  • Нагрійте 1 столову ложку решти олії в тій же каструлі на середньо- високій температурі. Додайте свинину і варіть, поки злегка не підсмажиться з усіх боків. Поверніть овочі в каструлю. Перемішати курячий бульон і насіння лотоса.

  • Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і кип'ятіть на повільному вогні від 45 хвилин до 1 години, або поки свинина та насіння лотоса не стане ніжним.

  • Нагрійте 1 столової ложки олії, що залишилися у великій сковороді на середньому вогні. Додайте бок чой і по 1 ст.л. часнику і імбиру, що залишились. Обсмажити до пом'якшення. Розділіть бок чой рівномірно по склянках перед подачею. Розлийте позоле в тарілки і прикрасьте свіжою кінзою і лаймом, для прикраси.

  • Кулінарні підказки: Насіння лотоса, також відоме як махана в Індії, є основним продуктом азіатської кухні. Оскільки сезон збирання квітки лотоса короткий, насіння лотоса найчастіше зустрічається сушеним або розпухлим. Гіркий паросток зазвичай видаляють з центру насіння перед сушінням. Як сушене, так і розпухле насіння лотоса забезпечує земляний, трохи квітковий аромат і має твердий прикус при приготуванні. Насіння лотоса продається на азіатських ринках, в спеціалізованих бакалійниках і в багатьох інтернет-магазинах. Насіння лотоса також продається як ароматизована закуска.