Default
Тенденції в Смаках

СОУС ІЗ ПЕРЦЕМ ГУАХІЛЬО, АРАХІСОМ І ЧОРНОСЛИВОМ

Інформація про поживну цінність на порцію: 94 калорій,  загальна кількість жирів  2г, насичені жири  0г, холестерин 0мг, натрій 201мг, вуглеводи 18г, волокна 3г, всього цукрів 15г, білки 1г

(Доданий цукор 12г)

Кількість порцій: 2 ¼ склянки або 18 (2-ст.л)

  • 25Хв

    Час підготовки

  • 94

    Калорії

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 переця чилі гуайхільо чи перця чилі пасільї, стеблові, без насінняі і крупно нарізані
  • 3/4 склянки сушені сливи, крупно нарізані
  • 1 1/2 склянки окропу, окремо
  • 1 склянка коричневого цукру
  • 1/4 склянки білого оцту
  • 1 1/2 ст.л солі
  • 1/2 ч.л Чорний перець мелений
  • 1/2 ч.л Часник гранульований
  • 1/2 ч.л порошка цибулі сушеної
  • 1/2 склянки несолоного сухого смаженого арахісу, подрібненого
  • 1/2 ч.л Червоний перець солодкий

Приготування

  • Помістіть перці гуахілльо та сливи у велику теплоізоляційну миску. Додайте 1/2 склянки окропу. Дайте відстояти від 10 до 15 хвилин.

  • Помістіть суміш з перцем і сливами, коричневим цукром, оцтом, сіллю, перцем, спеціями та 1 склянку води, що залишилась в контейнер блендера; закрийте. Змішуйте на високій швидкості до отримання рівномірної суміші.

  • Пропустіть перець чилі через сито для видалення шкури. Перемішайте арахіс і червоний перець солодкий. Подавайте у вигляді діп соусу з банановими чіпсами або як сальсу до різноманітних мексиканських страв.

  • Кулінарні підказки: Цей соус може бути приготовлений з використанням різних сушених перців чилі, включаючи гуахільо, анчо, пасілья або моріта, в залежності від бажаного рівня гостроти і аромату. Чилі гуахільо є висушеною формою мирасолового чилі і є одним з найбільш часто використовуваних сушених перців чилі у мексиканській кухні. Він використовується в маринадах, сальсах, пастах і прянощах, гуахільо має м'яку і середню гостроту і димний, трохи солодкий і фруктовий смак. Чилі пасілья - це висушена форма перцю чілака (chilaca). Чіли пасілья надає мексиканським стравам багатий, димний смак і легку і середню гостроту. • Це не традиційний мексиканський соус, але він використовує традиційні мексиканські інгредієнти для кисло-солодкого, димного смаку.