Default
Тенденції в Смаках

Азійські яєчні млинці з начинкою з фахітас і перцю чилі Hatch

Підказки:

Перець чилі Hatch росте в долині Хетч, Нью-Мексико. Він довгий і тонкий із м’ясистою м’якоттю, із середньою гостротою. Якщо його немає, замініть гострим перцем Анахайм.

Самі млинці можна приготувати заздалегідь. Зберігайте млинці між шарами вощеного паперу на великій тарілці. Накрийте поліетиленовою плівкою та зберігайте в холодильнику до 2 діб. Розігрівайте млинці на гарячій змащеній олією сковороді до утворення хрусткої скоринки з обох боків.

Щоб узяти млинець із начинкою з собою, розріжте його наполовину, обгорніть кожну половину вощеним папером або фольгою.

  • 30Хв

    Час підготовки

  • 45Хв

    час приготування

  • 23

    Інгредієнти

Інгредієнти

Млинці

  • 2/3 борошна
  • 2 ст.л кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 11/2 склянки теплої води
  • 1/2 ч.л кунжутної або рослинної олії
  • 1 ст.л рослинної олії, окремо
  • 4 яйця, окремо
  • Начинка з фахітас і перцю чилі Hatch
  • 3 ст.л соку лайму
  • 3 ст.л рослинної олії, окремо
  • 1 ст.л меду
  • 2 ч.л часникового порошку
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 1/2 ч.л Чорний перець мелений
  • 1/2 кілограм (500 r) м’якоті пашини, зачищеної
  • 1 середня цибулина, порізана
  • 1 середній перець чилі Hatch, порізаний
  • 1 (398 мл) банка порізаних кубиками підсмажених помідорів, невідціджених
  • 2 ч.л Перець чилі
  • 1 ч.л Кумин (Зира)
  • 1 склянка (250 мл) порізаного шматочками сиру Монтерей Джек
  • 1 авокадо середньої стиглості, очищене від шкірки, без кісточки, порізане2 ст. л. порізаної свіжої кінзи
  • Дольки лайму для подачі на стіл

Приготування

  • Для приготування млинців у великій мисці вінчиком перемішайте борошно, кукурудзяний крохмаль і морську сіль. Поступово додавайте воду, продовжуючи збивати, доки тісто не стане повністю однорідним. Додайте кунжутну олію (тісто буде рідким). Відкладіть, поки будете готувати начинку.

  • Для приготування начинки з фахітас у невеликій мисці змішайте сік лайму, 1 ст. л. (15 мл) олії, мед, часниковий порошок, морську сіль і перець. 2 ст. л. маринаду залиште в мисці. Решту маринаду вилийте на стейк у великий герметизований пакет, щоб він вкрив м’ясо. Для кращого смаку покладіть у холодильник щонайменше на 30 хвилин.

  • На середньо-сильному вогні у великій сковороді розігрійте 2 ст. л. олії, що залишилася. Покладіть стейк; готуйте по 3 хвилини з кожного боку або доки він рівномірно не підрум’яниться. Заберіть зі сковороди і покладіть на дошку для нарізання.

  • Зменшіть вогонь до середнього. Додайте у сковороду порізану цибулю і перець; готуйте 2-3 хвилини або доки не зм’якне. Підмішайте помідори, маринад, що залишився, гострий перець анчо і кумин. Доведіть до кипіння. Готуйте протягом 5-6 хвилин або до легкого загустіння.

  • Стейк поріжте тонкими смужками поперек волокон. Поверніть у сковороду зі помідорною сумішшю. Не дайте повністю охолонути.

  • Щоби приготувати млинці, поставте велику сковороду на помірно слабкий вогонь і змастіть її приблизно ½ ч. л. олії. Налийте приблизно 1/3 склянки тіста у сковороду, нахиляючи її, щоб рівномірно розподілити тісто по дну сковороди. Готуйте 2-3 хвилини або доки млинець злегка не підрум’яниться знизу і не стане хрустким. Покладіть млинець на дошку для нарізання яєчним боком донизу. Те саме повторіть із рештою тіста і яєць.

  • Злегка збийте 1 яйце у невеликій мисці, після цього рівномірним шаром налийте на млинець у сковороді, щоб повністю його накрити. Продовжуйте готувати 1-2 хвилини або доки яйце почне застигати. Гнучкою лопаткою обережно переверніть млинець. Готуйте 2-3 хвилини або доки млинець злегка не підрум’яниться і не стане хрустким. Покладіть млинець на дошку для нарізання яєчним боком донизу. Те саме повторіть із рештою тіста і яєць.

  • Для завершення страви викладіть ложкою 1 склянку (250 мл) начинки з фахітас і по ¼ частині порізаного сиру, авокадо та кінзи посередині кожного млинця з того боку, де немає яйця. Щоб загорнути начинку, складіть млинець або згорніть рулетом. Відразу подавайте з дольками лайму.