Курка по перуанські з соусами чилі
Тенденції в Смаках

Курка по-перуанські з соусами чилі

Курка по-перуанські або Pollo a la Brasa, смажена на вертелі, є знаковою стравою Південної Америки, і ця гриль-версія щоразу робить курку насиченою, ніжною і соковитою. Два супроводжуючі соуси, завдяки чилі аджі амарілло і аджі рокото - пропонують гаряче й гостре різноманіття.
  • 27

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Курка по-перуанськи:
  • 1 ціле куряча (близько 1,8 кг), розділити на четвертинки
  • 1 ч.л Чорний перець мелений
  • 1 ч.л насіння гірчиці
  • Зелений соус чилі:
  • 1 склянка нарізаної свіжої кінзи
  • 2 перці халапеньо, видалити насіння і нарізати
  • 3 ст.л оливкової олії
  • 1 ст.л пасти аджі амарілло
  • 1 ст.л свіжого соку лайма
  • 2 ч.л білого оцту
  • 1 очищений зубчик часнику
  • 1/4 склянка соєвого соусу
  • Вершковий соус Рокото:
  • 1 склянка майонезу
  • 1/4 склянка пасти аджі рокото
  • 2 ст.л свіжого соку лайма
  • 1 ч.л тертої цедри лайма
  • 1 ч.л Кумин (Зира)
  • 1 ч.л Орегано
  • 1/4 склянка білого оцту
  • 1/4 склянка води
  • 3 ст.л свіжого соку лайма
  • 2 ст.л пасти аджі амарілло
  • 2 ст.л пасти аджі панча
  • 12 зубчиків часнику, дрібно нарізаного
  • 2 ч.л Кумин (Зира)

Приготування

  • Для приготування перуанського курча, покласти курча у великий пластиковий пакет із застібкою або скляну посудину. Змішати всі інші інгредієнти для курки у невеликій мисці. Додати маринад до курчати; добре перемішати. Охолоджувати принаймні протягом 3 годин або залишити на ніч для додаткового аромату.

  • Тим часом, приготуватим два соуси. Для Зеленого соусу, покласти усі інгредієнти в чашу блендера; закрити. Змішувати на високій швидкості до отримання однорідної маси. Для соусу Рокото, змішати всі інгредієнти в невеликій мисці. Накрити і охолоджувати обидва соуси до подачі на стіл.

  • Підготувати гриль для непрямого середнього вогню (140-150 °С). Розігріти гриль, повернувши всі пальники в середню позицію. Вимкнути пальник(и) з однієї сторони. Витягти курку з маринаду і покласти на незапалену сторону грилю. Видалити весь залишковий маринад. Закрити гриль.

  • Смажити на грилі 40-45 хвилин, час від часу перевертаючи. Перекласти курча на запалену сторону гриля шкірою вниз. Повернути запалену сторону гриля на високу температуру.

  • Смажити на грилі без накривання від 3 до 5 хвилин, або довше, або доки курча не засмажиться. Розрізати курча на відповідну кількість порцій. Подавати з Зеленим соусом чилі і Вершковим соусом рокото та викласти лайм з країв за бажанням.