Час підготовки
Калорії
Інгредієнти
Порцій
Помістіть буряк в ємність для блендера; закрийте. Збивайте до однорідної маси; відставте. Затисніть натертий огірок між аркушами паперових рушників; вичавіть якомога більше рідини, повторюючи, поки не висохне .
Змішайте бурякове пюре, 1 склянку грецького йогурту, огірок, тахіні, 1 чайну ложку лимонного соку, сіль, 1/2 чайної ложки чорного перцю, коріандр і кумин у великій мисці, збивайте вінчиком доки добре не перемішається. Накрийте. Поставте у холодильник принаймні на 30 хвилин, щоб аромати могли змішатися
Тим часом помістіть в кухонний комбайн 1 склянку грецького йогурту, 3 чайні ложки лимонного соку, 1/4 чайної ложки чорного перцю, цедру лимона, оливкову олію, сир фета, червоний перець мелений і кріп; закрийте. Збивайте до отримання однорідної маси, за необхідності вискоблюючи сторони. Перекласти в миску; накрийте. Поставте у холодильник принаймні на 30 хвилин, щоб аромати могли змішатися
Для отримання парфе викладіть 2 столові ложки суміші фета на дно склянки для морозива. Посипте 1 столовою ложкою фісташок і вкрийте 1/2 склянки бурякової суміші. Зверху викладіть ще одним шаром суміш фета і прикрасьте фісташками, що залишилися. Подавайте охолодженим.
Кулінірні поради: Парфе можна зробити і холодити за 2 години до подачі. Якщо тримати довше ніж 2 години, то буряковий шар буде протікати в шари сиру фета. Для смаження буряка розігрійте духовку до 220 ° С. Загорніть обрізаний і очищену буряк у фольгу. Помістіть в неглибоку форму для запікання. Випікайте 1 годину або доки буряк не стане ніжним, коли протикається маленьким ножем. Охолодіть. Потім, за бажанням, крупно наріжте буряк.