Default
Тенденції в Смаках

Порошкова приправа (Мілагай Поді)

Офіційна назва - Мілагай Поді, що в перекладі означає порошок чилі. Однак, порошкова приправа - це назва, яку найчастіше використовують шанувальники їжі південної Індії. Це суха приправа з обсмажених дал (сочевиці), насіння кунжуту, чилі, кумину, коріандру та інших спецій. Ретельно подрібніть та додавайте різну кількість перцю чилі, щоб суміш набувала потрібний рівень гостроти, від середнього до гострого. Використовуйте суміш для приправлення рису на пару та овочів смажених або приготованих на грилі.  Посипайте нею курку, рибу, креветки або паніруйте до та після приготування і ваші смакові рецептори не забудуть цей смак.

Кількість порцій:  48 (по 1 ч.л) аба 1 склянка.

Інформація про поживну цінність на порцію: 8 калорій, жирів всього 0 г, насичених жирів 0 г, холестерину 0 мг, натрію 20 мг, вуглеводів 1 г, волокна 1 г, білки 1 г, загальний вміст цукрів 0 г

  • 5Хв

    Час підготовки

  • 5Хв

    час приготування

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

Приготування

  • Нагрійте олію в середній сковороді на середньому вогні. Додайте чана дал, кунжут, перець чилі і зерна гірчиці. Готуйте, весь час помішуючи, близько 3 - 4 хвилини. Зніміть з вогню; змішайте зі спеціями і сіллю, що залишилися. Дайте охолонути 5 хвилин.

  • Помістіть суміш приправ в кавомолку. Добре подрібніть. Викладіть суміш на велику тарілку і дайте повністю охолонути. Зберігайте в герметичній тарі.

  • Кулінарні поради: Використовуйте порошкову приправу (Мілагай Поді) в нашому рецепті Риба-меч на грилі і шашлик з цвітної капусти з прянощами. Мілагай Поді в буквальному перекладі означає порошок чилі, однак за складом приправа дещо складніша. Мілагай-Поді, яку часто називають пороховими прянощами являє собою суміш з дал (сочевиці), насіння та спецій, які традиційно зустрічаються в південноіндійській кухні. Рівень гостроти приправи може змінюватися від середнього до гострого – в залежності від кількості чилі, що додали до неї. Її зазвичай використовували для приправлення ідлі (пікантного рисового пирога) та доси в індійській кухні. Дал - це індійська страва та інгредієнт для приготування їжі. Він відноситься до сушених і роздрібнених бобів, гороху або сочевиці і є основним компонентом кухні південної Азії. Як страву Дал відносять до різних супів, тушкованих страв і пюре, гарнірів, приготованих з розщіплених бобових. Різні типи дал, такі як чана дал, тур дал, або чорний дал, можна знайти в міжнародних або індійських секціях у більшості продовольчих магазинів, а також магазинах натуральної їжі та інтернет-магазинах.