Default
Тенденції в Смаках

ПАРФЕ ІЗ СМАЖЕНОГО БУРЯКА І ЙОГУРТУ ФЕТА

Охолоджуйтесь із кожним шаром освіжаючого аромату цього пікантного парфе. Кожна ложка буряка, збитого з грецьким йогуртом, і м'якою сумішшю з лимонного фета, наповнена смаком, який допоможе вам "подолати спеку".

Інформація про поживну цінність на порцію: 326 калорій, жирів всього 22 г, насичених жирів 6 г, холестерину 17 мг, натрію 586 мг, вуглеводів 16 г, волокна 4 г, білки 16 г, загальний вміст цукрів 9 г
  • 20Хв

    Час підготовки

  • 326

    Калорії

  • 15

    Інгредієнти

Інгредієнти

6

Порцій

  • 2 склянки буряку, смаженого, очищеного від шкірки та охолодженого
  • 1/2 склянки тертого огірка
  • 2 склянки простого грецького йогурту, окремо
  • 2 ст.л тахіні
  • 4 ч.л свіжого лимонного соку, окремо
  • 3/4 ч.л солі
  • 3/4 ч.л Чорний перець мелений, , окремо
  • 1/2 ч.л Коріандр цілий, мелений
  • 1/4 ч.л Кумин (Зира)
  • 1 ч.л лимонної цедри
  • 3 ст.л оливкової олії екстра-верджін
  • 1/2 склянки сиру фета
  • 1/4 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1/4 ч.л зелені кропу
  • 3/4 склянки смажених фісташок, очищених, крупно нарізаних

Приготування

  • Помістіть буряк в ємність для блендера; закрийте. Збивайте до однорідної маси; відставте. Затисніть натертий огірок між аркушами паперових рушників; вичавіть якомога більше рідини, повторюючи, поки не висохне .

  • Змішайте бурякове пюре, 1 склянку грецького йогурту, огірок, тахіні, 1 чайну ложку лимонного соку, сіль, 1/2 чайної ложки чорного перцю, коріандр і кумин у великій мисці, збивайте вінчиком доки добре не перемішається. Накрийте. Поставте у холодильник принаймні на 30 хвилин, щоб аромати могли змішатися

  • Тим часом помістіть в кухонний комбайн 1 склянку грецького йогурту, 3 чайні ложки лимонного соку, 1/4 чайної ложки чорного перцю, цедру лимона, оливкову олію, сир фета, червоний перець мелений і кріп; закрийте. Збивайте до отримання однорідної маси, за необхідності вискоблюючи сторони. Перекласти в миску; накрийте. Поставте у холодильник принаймні на 30 хвилин, щоб аромати могли змішатися

  • Для отримання парфе викладіть 2 столові ложки суміші фета на дно склянки для морозива. Посипте 1 столовою ложкою фісташок і вкрийте 1/2 склянки бурякової суміші. Зверху викладіть ще одним шаром суміш фета і прикрасьте фісташками, що залишилися. Подавайте охолодженим.

  • Кулінірні поради: Парфе можна зробити і холодити за 2 години до подачі. Якщо тримати довше ніж 2 години, то буряковий шар буде протікати в шари сиру фета. Для смаження буряка розігрійте духовку до 220 ° С. Загорніть обрізаний і очищену буряк у фольгу. Помістіть в неглибоку форму для запікання. Випікайте 1 годину або доки буряк не стане ніжним, коли протикається маленьким ножем. Охолодіть. Потім, за бажанням, крупно наріжте буряк.